Amazon.de cadeaukaart kopen met Bitcoin of altcoins

How to: Amazon cadeaubon kopen met cryptocurrency

In dit artikel geven we uitleg over hoe je het beste cryptocurrency kunt gebruiken om een cadeaubon mee te kopen voor de Duitse Amazon webwinkel (amazon.de). Het is namelijk mogelijk om een Amazon.de gift card te kopen met Bitcoin of een andere cryptovaluta, via de online dienst Bitpanda.

Om te beginnen heb je natuurlijk een cryptovaluta nodig welke je kunt gebruiken om de cadeaukaart mee te kopen. We gaan er even vanuit dat je die al hebt, is dat nog niet het geval dan kun je via het Cryptostart cryptocurrency overzicht een digitale valuta selecteren welke je wilt kopen. Let op: de dienst die we vandaag omschrijven werkt alleen met Bitcoin, Ethereum, Dash en Litecoin.

Stap 1: maak een account aan bij Bitpanda

Amazon cadeaukaart kopen met Bitcoin bij Bitpanda
In het Bitpanda account maak je een nieuw wallet adres aan.

Bitpanda is een service welke het mogelijk maakt om online cryptocurrency te kopen en verkopen. Je kunt een gratis account aanmaken door op de onderstaande knop te klikken. Als je je geregistreerd hebt en bent ingelogd, klik je op “My Account” en vervolgens op “Wallet”. Hier kun je een nieuw BTC, ETH, LTC of ETH adres genereren. Maak een adres aan en kopieer deze.

Stap 2: stort het gewenste bedrag in cryptovaluta op je wallet

DASH versturen met Litebit
Het versturen van een DASH transactie met Litebit.

Je hebt het wallet adres gekopieerd en gaat nu naar de cryptocurrency wallet waar je de desbetreffende valuta in hebt opgeslagen. Wij hebben in dit geval gebruik gemaakt van de DASH wallet op ons Litebit account, maar je kunt natuurlijk ook betalen met cryptocurrency vanuit een hardware wallet of een andere Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Dash wallet.

Zodra de transactie is opgenomen in de blockchain en is bevestigd, zie je het saldo verschijnen in jouw Bitpanda account. Op dat moment kun je jouw cryptocurrency saldo verkopen in ruil voor een Amazon.de cadeaukaart.

Stap 3: Verkoop je cryptocurrency voor een Amazon.de cadeaukaart.

Dash verkopen voor een Amazon gift card
Op Bitpanda verkoop je DASH, Bitcoin, Ethereum of Litecoin voor een Amazon gift card

Bekijk in je Bitpanda wallet hoeveel cryptogeld je hebt staan. Klik vervolgens op de knop “SELL” bovenin het scherm. De reden dat je op SELL klikt en nieuw op BUY is omdat je in feite je cryptocurrency verkoopt aan Bitpanda en dat zij jou uitbetalen met een Amazon.de cadeaukaart.

Omdat Bitpanda een directe samenwerking heeft met Amazon, is het mogelijk om voor ieder willekeurig bedrag een cadeaukaart te kopen met Bitcoin of een andere cryptovaluta. Je bent dus niet gebonden aan vaste bedragen zoals 10, 25 of 50 euro.

Als je eenmaal de transactie hebt voltooid dan duurt het eventjes voordat deze is geverifieerd door Bitpanda. In ons geval duurde dit ongeveer 5 minuten. Als dit is gedaan, verschijnt in je account onder “Amazon.de vouchers” jouw cadeaubon welke je direct kunt invullen op de website van Amazon. Tijd om te shoppen!

Amazon cadeaukaart van Bitpanda
De Amazon cadeaukaart welke we gekocht hebben DASH met Bitpanda. Geen zorgen, we hebben de code al verbruikt 🙂

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.