HomeBeschermd: ManaDecentraland (Mana) Kopen

Koop MANA - Hoe kun je in 2021 Decentraland kopen

Mana logo
Mana (MANA)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Decentraland wordt aangedreven door het Ethereum blockchain netwerk en is een Virtual Reality (VR) platform dat mensen in staat stelt om applicaties en content te creëren, op de markt te brengen en te ervaren in een VR gaming omgeving. Je kunt in een virtuele wereld stukken land kopen die later op verschillende manieren kunnen worden genavigeerd, ontwikkeld en geëxploiteerd. Er zijn twee tokens geassocieerd met Decentraland, MANA dat een ERC-20 token is en LAND, een Non-Fungible ERC-721 token dat met MANA kan worden verkregen. In deze handleiding behandelen we alle informatie met betrekking tot het kopen van MANA in de cryptomarkt.

Ga naar sectie

Bezit Mana in slechts een paar minuten

Aanmelden

Registreer gratis een handelsaccount bij eToro door enkele gegevens op te geven, zoals jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer

Storten

Selecteer de gewenste veilige betaalmethode en voer de minimale storting uit om jouw account te financieren.

Begin met handelen

Kies jouw crypto uit door te klikken op ‘Trade Markets’, stel je risicolimieten in en klik op ‘Open Trade’ om jouw investeringsreis te starten.
PayPal logo
Mastercard logo
Visa logo
Bank Transfer logo
Skrill logo
Neteller logo

Waarom handelen in plaats van Decentraland kopen voor een goedkoop en snel rendement?

1

Je hebt geen wallet nodig

je handelt op de prijsbeweging van de munt zonder deze te hoeven kopen en te bewaren.

2

Je kan standaard betaalmethoden gebruiken

alle gereguleerde brokers accepteren populaire betaalmethoden zoals een creditcard, bankpas en bankoverschrijvingen.

3

De transacties gaan snel en opnames zijn eenvoudig

de transacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en de opnames worden onmiddellijk in jouw account weergegeven.

Koop nu Decentraland

5 dingen om te overwegen als jij Decentraland wilt kopen

Voordat je voor de eerste keer MANA koopt zul je op meerdere factoren moeten letten. In dit gedeelte nemen we een paar van deze belangrijke overwegingen met jou door, om je op weg te helpen met het doen van een veilige MANA aankoop.

Kies zorgvuldig een veilige betalingsmethode naar wens uit

Crypto platforms bieden normaal gesproken meerdere veilige betalingsopties en het is je locatie die de exacte methoden bepaalt die voor jou beschikbaar zijn. Dan ligt het aan de kosten en de transactiesnelheid die bij de verschillende betaalmethoden passen en waar jouw voorkeuren liggen wat betreft orde van belangrijkheid. 

Moet jij jouw eigen wallet opzetten?

Ondanks dat alle cryptovaluta handelsplatforms eigen web wallets aanbieden waar je de gekochte munten kunt opslaan, wordt het aangeraden om je MANA tokens naar een veilige eigen crypto wallet te verplaatsen. Alleen als je CFD of een ander derivaat gebruikt om in MANA te investeren, hoef je geen wallet op te zetten. Dit komt omdat je bij dit soort financiële instrumenten geen uitwisseling van cryptomunten doet.

 

De kosten vergelijken

Er zijn bepaalde kosten of vergoedingen verbonden aan transacties die op het netwerk van een cryptovaluta worden uitgevoerd, en hetzelfde geldt ook voor Decentraland. Het is daarom handig om de transactiekosten op Decentraland blockchain te vergelijken met andere crypto platforms. MANA is een type ERC-20 token, dus zal elke MANA transactie een bepaald bedrag aan Gas kosten met zich meebrengen voor het gebruik van de Ethereum blockchain. Daarnaast moet je ook rekening houden met transactiekosten die verband houden met het handelsplatform en de betalingswijze.

 

Veiligheid en beveiliging 

Decentraland is op de Ethereum blockchain ontwikkeld, daarom heeft het automatisch ook alle belangrijke beveiligingskenmerken die Ethereum tot een zeer veilige cryptovaluta hebben gemaakt. Het platform wordt beveiligd door een enorm gedecentraliseerd netwerk van miners. Op het moment van schrijven was het geleidelijk aan het overschakelen van het Proof of Work naar het Proof of Stake consensusalgoritme voor het beveiligen van het netwerk. Hoewel de Ethereum blockchain je  MANA tokens goed beveiligt zijn, kunnen problemen van de broker of het uitwisseling platform je met aanzienlijke verliezen opzadelen.

Kun je het platform begrijpen en erop navigeren?

Hoewel het kopen van cryptovaluta van een bekend platform niet moeilijk hoeft te zijn, is het raadzaam dat je vertrouwd raakt met de werking van het gekozen platform, voordat je orders plaatst. Kijk naar de geïntegreerde wallet, de kosten die je mogelijk moet betalen en de tijd die nodig is voor transacties. Als het platform het toelaat, kun je zelfs enkele dummy transacties uitvoeren, om het platform echt in actie te zien.

De ultieme beginnershandleiding voor het handelen in Decentraland

Wat is een Decentraland broker?

Een broker is een tussenpersoon die transacties uitvoert in naam van de belegger. Als gevolg van de explosie die de cryptomarkt de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is het aantal broker platforms op het internet sterk toegenomen. Naast het kopen en verkopen van cryptovaluta, kun je bij brokers ook gebruik maken van derivaten zoals CFD's (contract for difference), futures en opties om te investeren in crypto.

 

Wat is een Decentraland CFD?

Een contract for difference of CFD is een financieel derivaat waarmee je kunt speculeren op de toekomstige prijsbewegingen van een token, zonder dat je die daadwerkelijk koopt of verkoopt. Het contract heeft vaak een vooraf bepaalde tijdsduur of doel, en de handelaar boekt een winst of verlies op basis van de nauwkeurigheid van de prijsvoorspelling. Één van de belangrijke factoren achter de groeiende populariteit van crypto CFD's is dat je minder technische kennis nodig hebt dan wanneer je eigendom wordt van crypto via een uitwisseling platform. Wanneer je via een CFD in crypto belegt, hoef je je niet druk te maken over het opzetten van een wallet, slippage fees of handelsliquiditeit.

 

Wat is het voordeel van Decentraland regelgeving?

 

De handel in cryptovaluta is de afgelopen tien jaar sterk gestegen en is vandaag de dag een wereldwijde industrie die biljoenen dollars waard is. Omdat er zoveel geld van hand verandert, was het een kwestie van tijd dat de wereldwijde financiële toezichthouders relevante wetten zouden aannemen voor de regulering van de crypto industrie, met name om de belangen van de beleggers te beschermen en criminelen en oplichters op afstand te houden. Regulering heeft enorm geholpen bij het legitimeren van de handel in cryptovaluta en daarnaast maakt het broker platforms zeer veilig en betrouwbaar voor alle betrokkenen.

 

Wat is de beste betalingsmethode voor de aanschaf van Decentraland?

 

Je kunt via verschillende betalingsmethodes snel en veilig Decentraland kopen, maar de beschikbaarheid hangt voor een groot deel van je woonplaats af. Zorg daarom dat je de verschillende opties kent voordat je een beslissing neemt. Daarom vertellen we je wat meer over een aantal van de meest gebruikte opties om MANA te kopen.

 

Decentraland met PayPal kopen

PayPal heeft de afgelopen twee decennia enorme stappen gezet in de markt voor betalingsverwerking en wordt algemeen beschouwd als een goede betrouwbare betalingswijze voor goederen en diensten. Het zal niet als een verrassing komen dat je vandaag de dag met PayPal gemakkelijk crypto zoals MANA kunt kopen. Houd er echter rekening mee dat de transactiekosten van PayPal hoger zijn dan bijvoorbeeld bankoverschrijvingen. Een ander probleem met PayPal is dat het niet wordt aangeboden door alle handelsplatforms. Je vindt de mogelijkheid eerder bij gereguleerde brokers dan bij uitwisseling websites.

 

Decentraland met creditcard of bankpas kopen

Transactiekosten zijn niet zo belangrijk als je één keer crypto koopt en als je gewoon op zoek bent naar de makkelijkste manier om dat te doen, want dan zijn creditcards en bankpassen een goede optie. Crypto uitwisselingen accepteren deze optie niet altijd, maar bij gereguleerde brokers wordt dit vrijwel altijd geaccepteerd als een geldige vorm van betaling. Een ander voordeel is dat transacties met een bankpas of creditcard bijna onmiddellijk worden verwerkt. De kosten zijn vaak wel hoger, dus als je vaak een veel handelt kan het waarschijnlijk niet uit. 

 

Decentraland met een bankoverschrijving kopen

De meest gebruikte optie voor het kopen van crypto is de bankoverschrijving. Deze optie wordt bij bijna alle brokers en uitwisselingen als optie aangeboden. De belangrijkste reden achter de populariteit is dat er vrijwel geen kosten aan zitten en het niet lastig is om het transacties uit te voeren. De tijd die nodig is voor het voltooien van een bankoverschrijving kan soms meerdere dagen zijn en dat is voor veel investeerders een minpunt.

 

MANA met cryptovaluta kopen

Je vindt verschillende crypto uitwisselingen waar je een crypto naar keuze kunt inwisselen voor MANA. Om MANA op deze manier te kopen, moet je eerst een uitwisseling vinden die een werkbaar handelspaar voor jou aanbiedt, bijvoorbeeld, BTC/MANA, ETH/MANA, XRP/MANA of USDT/MANA.

 

Het verificatieproces voor het verhandelen van Decentraland 

 

Verificatie van de identiteit vormt een belangrijk onderdeel van het inschrijfproces bij elk gereguleerd cryptovaluta broker platform. Nadat je op het platform een rekening opent, zal de broker je hoogstwaarschijnlijk vragen om bepaalde documenten te uploaden om je identiteit te verifiëren. In de meeste gevallen zijn dit een door de overheid uitgegeven ID-kaart, rijbewijs of paspoort. Je kunt ook worden gevraagd om een kopie van een energierekening in te dienen, die kan worden gebruikt als adresbewijs. Deze verificatie kan misschien een beetje invasief lijken, maar ze zijn noodzakelijk voor platforms om te voldoen aan de eisen van financiële toezichthouders, en om criminele of frauduleuze activiteiten te voorkomen.

 

Decentraland: een lange versus korte termijn investering

Investeren in Decentraland voor de korte termijn is het kopen van MANA in de hoop dat de prijs zal stijgen of dalen in de komende paar dagen of uren. Een langetermijninvestering in Decentraland daarentegen gaat over het kopen en opslaan van je MANA munten, met de verwachting dat de waarde in de loop van de komende maanden of misschien jaren zal stijgen.

 

Met korte termijn Decentraland investeringen proberen crypto handelaren winst te maken op de  prijsschommelingen van MANA. Ondanks dat het een riskante benadering kan zijn, is het de kans op snelle winsten die een groot aantal mensen naar deze strategie trekken. Lange termijn Decentraland investeringen worden over het algemeen als veiliger beschouwd, maar maken het noodzakelijk voor de beleggers om een solide begrip van de cryptomarkt en de bijbehorende trends te hebben.

 

Waarom Decentraland kopen in plaats van verhandelen?

Beginnende beleggers vragen zich vaak af of het beter is om MANA te kopen of om in derivaten te handelen. Als je MANA koopt en er eigendom van wordt, ben jij de baas over de tokens en kun je ze op elke manier die jij wilt gebruiken en dus ook naar een wallet verplaatsen. Uitwisseling platforms hebben de laatste jaren veel aanzien verworven, maar de verhalen van uitwisselingen die abrupt sluiten en verdwijnen met het geld van investeerders liggen crypto liefhebbers ook nog vers in het geheugen. Als je MANA goedkoop koopt en vervolgens in een veilige hardware wallet bewaart, heb je deze zorg niet, omdat je altijd de volledige controle heeft over je cryptomunten.

 

Het kopen en vasthouden van MANA kan een behoorlijk ingewikkeld proces zijn voor nieuwe investeerders. Je moet namelijk wel een crypto wallet opzetten die compatibel is met de cryptovaluta om de MANA tokens veilig op te kunnen slaan.

 

Welke kosten zijn er verbonden aan het kopen van Decentraland?

 

Als je MANA naar iemand overmaakt, komen daar enkele kosten bij kijken. Deze kunnen per platform variëren en het hangt ook af van de gebruikte betaalmethode. Laten we daarom eens kijken naar de bekende kosten die bij MANA transacties komen kijken.

 

Transactiekosten

MANA is een ERC-20 token, daarom zal het kopen en verkopen een bedrag aan Gas kosten met zich meebrengen, die in rekening worden gebracht voor het gebruik van de Ethereum blockchain. Afgezien daarvan kan het zijn dat je transactiekosten moet betalen aan de betalingsverwerker en het handelsplatform dat wordt gebruikt voor de aankoop van MANA.

 

Stortingskosten

Dit wordt bepaald door het handelsplatform en heeft niets te maken met het Decentraland netwerk. Uitwisselingen staan erom bekend dat ze voor stortingen een klein percentage in rekening brengen. Brokers doen dat meestal niet om te proberen nieuwe inschrijvingen te stimuleren. De omvang van deze kosten is soms ook gebaseerd op de gebruikte betalingsoptie.

 

Opnamekosten

Brokers en uitwisselingen rekenen doorgaans een kleine vergoeding in de vorm van fiatvaluta of cryptovaluta voor het opnemen van cryptogelden van hun rekening. Ook deze kosten variëren per platform en per opnamemethode. De opnamekosten van brokers zijn over het algemeen lager dan wat uitwisseling platforms rekenen.

 

Jouw Decentraland veilig opslaan

 

Je hebt een cryptovaluta wallet nodig om je MANA munten veilig op te slaan. Deze wallets zijn er in verschillende soorten en maten, maar worden vaak gecategoriseerd als hot wallets (vrijwel altijd met het internet verbonden) of cold wallets (vrijwel nooit met het internet verbonden. Laten we eens kijken naar een aantal van de bekende soorten crypto wallet voor de opslag van MANA munten.

 

Web wallet

Web wallets zijn meestal ingebouwd in de broker en uitwisseling platforms. De munten die in dit type hot wallet zijn opgeslagen, zijn goed beschikbaar voor snelle transacties. Hoewel ze een hoog niveau van gemak bieden, zijn er ook veel risico's aan verbonden. De broker of uitwisseling heeft de controle over deze wallets en de daarin opgeslagen cryptovaluta, daarom kun je zomaar je volledige crypto wallet verliezen als het platform gehackt of geliquideerd wordt of zelfs failliet gaat. Daarom is het beter om je cryptovaluta op de lange termijn niet in de web wallet op te slaan.

 

Mobiele wallet

Mobiele wallets zijn speciaal gemaakt voor mobiele apparaten. Ook zij bieden een hoge mate van gebruiksgemak, aangezien je je cryptovaluta dicht bij de hand hebt en op elk moment kunt gebruiken. In tegenstelling tot web wallets heb je deze wallet ook geheel in eigen bezit. Je kunt de wallet verder beveiligen met pincodes, twee factor authenticatie en andere beveiligingsprotocollen en daardoor zijn ze een stuk veiliger dan web wallets. Het is wel zo dat als je apparaat gestolen wordt en diegene je codes heeft je er vrijwel niets tegen kunt doen. MetaMask, Exodus, Atomic, Lumi, Huobi en Dapp zijn een paar van de meest populaire mobiele wallets voor de opslag van MANA.

 

Desktop wallet

Desktop wallets worden op een desktop van een pc of laptop gebruikt. Ze bieden dus minder gebruiksgemak dan mobiele wallets, maar zijn relatief moeilijk te kraken. Desktop wallets zijn normaal gesproken uitgerust met geavanceerde beveiligingsprotocollen en encryptietechnologieën zoals twee factor authenticatie. Exodus is een van de toonaangevende MANA wallets voor op je desktop.

 

Hardware wallet

Dit zijn de veiligste van alle soorten wallets op de markt. Dat komt omdat het cold wallets zijn die het grootste deel van de tijd offline blijven en dus immuun zijn voor virussen en malware. Hardware wallets hebben vaak de grootte van een kleine USB-stick en kunnen op elk moment met het internet worden verbonden door ze in te pluggen in een met het internet verbonden apparaat, waardoor fondsen gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Trezor en Ledger zijn een paar van de meest populaire hardware wallets voor het eenvoudig opslaan van MANA en andere cryptovaluta.

 

Wallet combinaties

Sommige merken die wallets aanbieden hebben zowel mobiele als desktop opties, en dus de mogelijkheid om ze met elkaar te verbinden om een hogere mate van gemak, veiligheid en speciale functies zoals staking te kunnen doen. Je kunt bijvoorbeeld de Exodus mobiele wallet met de Trezor hardware wallet verbinden om dit soort functionaliteit te bereiken.

Welke andere munten kan ik verhandelen of gebruiken om Decentraland te kopen?

 

Bij veel cryptovaluta uitwisselingen kun je MANA kopen met Ripple, Ethereum, Tether, Cardano en andere altcoins. Houd er echter rekening mee dat deze transacties op uitwisselingen extra kosten met zich mee kunnen brengen. Controleer daarom altijd de kostenstructuur van het betreffende platform voordat je je aanmeldt en orders plaatst.

 

Wat is de kleinste en grootste hoeveelheid Decentraland die ik kan kopen?

Of je kleine hoeveelheden of juist zonder limiet MANA kunt kopen hangt af van het gebruikte handelsplatform, en de hoeveelheid liquiditeit die ze je bieden. MANA werd op het moment van schrijven op ongeveer 0,77 dollar verhandelt en dus is het niet handig om fracties van de munt te kopen, vanwege de Gas fee en de andere kosten die erbij komen kijken. Bepaalde landen stellen ook een limiet aan de grootte van de crypto transactie, waardoor je maar een beperkt aantal MANA kunt kopen. Daarom kan het handig zijn om de platforms en lokale wetten te leren kennen voordat je beslist hoeveel Decentraland je wilt kopen.

 

Kan ik Decentraland anoniem zonder identificatie kopen? Is het veilig en legaal om Decentraland te kopen?

 

De afgelopen jaren worden cryptovaluta wereldwijd steeds meer geaccepteerd en veel landen zien het nu als een geldige activaklasse. Maar of het legaal is om MANA te kopen hangt af van de lokale wetten en regels.

 

Het is mogelijk om anoniem zonder verificatie MANA te kopen, maar je zult eerst een platform moeten vinden dat niet meedoet met de KYC regels voordat je de cryptovaluta kunt kopen. Je kunt ook P2P uitwisselingen bekijken om zonder ID-kaart in het echt met contant geld MANA te kopen. Let wel op dat deze plaatsen niet bekend staan als de veiligste manier om cryptovaluta aankopen te doen. Als je MANA veilig wilt kopen, is een goed gereguleerde crypto broker of uitwisseling je beste optie.

 

Zal het kopen van Decentraland me geld opleveren?

 

Vragen met betrekking tot het geld verdienen met Decentraland behoren altijd tot belangrijkste vragen die op crypto forums worden gesteld. Levert het kopen van MANA je dus geld op en kan het je helpen rijk te worden? Helaas is daar geen 100% zeker antwoord op te geven.

 

Veel variabelen spelen daarbij een rol, zoals wie het project ondersteunen en de historische prijsbewegingen zijn een paar belangrijke indicatoren van de mogelijke winstgevendheid op de lange termijn. Slimme beleggers gebruiken vaak dergelijke indicatoren om goed geïnformeerde voorspellingen te doen over de toekomstige prijsbewegingen in de cryptomarkt.

 

Als je wilt weten hoeveel het kost om MANA te kopen of wat de beste prijs is om op dit moment MANA te kopen, bezoek dan onze MANA prijs pagina met al deze informatie.

 

Hoe jij jouw Decentraland uitgeven kan

 

Je kunt MANA het makkelijkst uitgeven in de virtuele omgeving van Decentraland. Het dient als Decentraland's fungible token dat kan worden gebruikt voor allerlei virtuele dingen in de Decentraland omgeving. Een andere manier om het uit te geven is door het op een uitwisselingsplatform in te wisselen voor een andere cryptovaluta. Let op, MANA is heel anders dan populaire digitale valuta zoals Bitcoin of Litecoin, die kunnen worden gebruikt voor offline of online aankopen. Met MANA kun je geen conventionele aankopen van goederen en diensten doen.

 

Hoe jij jouw Decentraland verkopen kan

 

De ideale manier om uw MANA tokens te verkopen is via het platform van een broker of uitwisseling. Elke bekende cryptovaluta uitwisseling of broker kan je door dit proces begeleiden. Wees je ervan bewust dat uitwisselingen soms complexer zijn en ook relatief hogere kosten in rekening brengen.

 

Een investering in Decentraland via een financieel derivaat zoals een CFD is veel makkelijker te verkopen. Je hoeft in dat geval alleen maar je CFD transactie te sluiten, iets wat je zelfs automatisch kunt laten gebeuren, met de hulp van betrouwbare handelsbots.

 

Veel gestelde vragen

  1. Decentraland is mede opgericht door serie-ondernemer Ariel Meilich en Esteban Ordano, een software-ingenieur.

  2. Decentraland is ontwikkeld op de Ethereum blockchain en is beveiligd met de beveiligingskenmerken van de populaire blockchain.

  3. De recordhoogte van MANA was 1,63 dollar op 17 april 2021, terwijl de laagste waarde ooit 0,007883 dollar was op 13 oktober 2017.

  4. Op het moment van schrijven zijn er 1.580.421.321 MANA tokens in omloop, op een totale geschatte voorraad van 2,19 miljard.

  5. MANA is het ERC-20 token van het Decentraland platform, terwijl LAND het non-fungible ERC-721 token is dat 90.601 individuele stukjes land in de Decentraland Metaverse vertegenwoordigt. Je zult een bepaald aantal MANA tokens moeten gebruiken om LAND tokens te verwerven.

  6. Het kerndoel van Decentraland is om te dienen als een door blockchain-technologie aangedreven virtual reality platform dat mensen in staat stelt om gemakkelijk verschillende soorten toepassingen en content te creëren, ervaren en eraan te verdienen binnen de Decentraland omgeving.

  7. Meestal wel. Voordat je de dienst mag gebruiken, zullen alle gereguleerde crypto handelsplatforms vereisen dat je je identiteit verifieert door middel van een door de overheid uitgegeven legitimatiebewijs.

  8. Het unieke aspect van Decentraland is dat het een ideaal platform is voor content creators en mensen en bedrijven die op zoek zijn naar een nieuw artistiek medium of zakelijke mogelijkheid voor zichzelf.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.