2020 zal een verdere consolidatie van de cryptomarkt laten zien, zegt PwC

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

2020 zal een verdere consolidatie van de cryptomarkt laten zien, zegt PwC

By Jack Pearson - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

PwC heeft deze week hun halfjaarlijks rapport over fusies en overnames (M&A) in de crypto omgeving gepubliceerd: zullen de investeringen in 2020 toenemen ten opzichte van het jaar ervoor?

Volgens PricewaterhouseCoopers zijn de cryptobedrijven uit de VS weggetrokken en naar Azië en Europa gegaan, iets wat terug te lezen is in het 2e globale crypto M&A en fondsenwervingsrapport.

De analyse van de boekhoudkundige gigant heeft het volume en de waarde van crypto fondsenwerving onderzocht, waaruit blijkt dat de investeringen eind 2019 zijn gedaald in vergelijking met het jaar ervoor. Daarnaast bleken de Amerikaanse investeringen te verschuiven naar Azië en Europa, plus naar meer gediversifieerde sectoren.

Voorspellingen voor 2020

Het rapport bevat tevens een analyse voor het komende jaar, waarbij het rapport beweert dat de cryptowereld niet immuun zal zijn voor wereldwijde macro-economische omstandigheden, maar dat ze “verwachten verdere consolidatie in de industrie te zien met enkele van de grotere goed gefinancierde of winstgevende bedrijven die sommige van de kleinere participanten op de markt kopen.”

Dit toont aan dat de cryptowereld zal blijven consolideren en volwassener wordt, waarbij het rapport evenzo beweert dat grotere bedrijven kleinere bedrijven met aanvullende diensten willen overnemen, b.v. crypto mediakanalen. In feite zou bijna de helft van alle M&A’s in 2019 cryptobedrijven zijn, die de diensten die ze aanbieden uit probeerden te breiden. Deze trend was de afgelopen week goed in actie te zien, toen Binance de aankoop van CoinMarketCap voor een nog niet bekendgemaakt bedrag afrondde, alhoewel er wordt gespeculeerd dat het maar liefst 400 miljoen dollar bedroeg.

Er werd eveneens beweerd dat de trend van wereldwijde financiering voor crypto investeringen en M&A’s die naar Aziatische en Europese markten stromen zal aanhouden, evenals investeerders die de huidige marktturbulentie als een goed moment zien om te investeren.

De Europese markt heeft deze week echter een schok te verwerken gehad met het nieuws dat Covid-19 een nadelige invloed heeft gehad op cryptoprojecten in Zwitserland. Dit kan de komende maanden tot verdere fusies en overnames leiden, wat mogelijk betekent dat er aantrekkelijke acquisities worden gedaan voor crypto projecten die nog steeds gezonde winsten boeken.

Het rapport toont verder aan dat er de afgelopen twee jaar een golf van activiteit is geweest op de cryptogeld markt. Omdat deze omgeving nog zo jong is, zijn het de kleinere projecten die nog steeds door de grotere bedrijven er tussenuit gepikt worden, hoewel het er over een paar jaar waarschijnlijk anders zal uitzien omdat de marktwaarde consolideert richting minder uitwisselingen en de strijd om marktdominantie nu echt serieus begint te worden.