21Shares gaat ETH en BCH ETP’s op de Deutsche Börse Xetra vermelden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

21Shares gaat ETH en BCH ETP’s op de Deutsche Börse Xetra vermelden

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
ETH en BCH met dollar achtergrond

De in Zwitserland gevestigde aanbieder van investeringsproducten is van plan om Ethereum en Bitcoin Cash exchange-traded products (ETP’s) op de Deutsche Börse Xetra markt te vermelden

21Shares meldde dat het bezig was met het noteren van Ethereum en Bitcoin Cash exchange-traded products (ETP’s) op de Xetra markt van de Deutsche Börse. Het in Zwitserland gevestigde bedrijf is wereldwijd één van de toonaangevende aanbieders van crypto investeringsproducten en is van plan haar crypto productportfolio uit te breiden.

Volgens het bedrijf zal de Ethereum ETP onder de ticker ‘21XE’ verhandeld worden, terwijl de Bitcoin Cash ETP onder de ticker ‘21XC’ te vinden zal zijn. De ETP’s worden vandaag (op 9 maart 2021) op de gereglementeerde markt gelanceerd, onder voorbehoud van de goedkeuring door de Frankfurt Stock Exchange.

21Shares bracht vorig jaar voor het eerst een crypto ETP op de markt. De eerste noteringen waren in juli en september 2020 van de 21Shares Bitcoin ETP (21XB) en Short Bitcoin ETP (21XS) op Xetra. Het is nu op zoek om hier nog twee producten aan toe te voegen. De ETP’s presteren goed, aangezien de totale investering de grens van 100 miljoen dollar al overschreden heeft.

Het bedrijf vermeldt dat het nu 12 verschillende crypto ETP’s heeft. Hany Rashwan, de CEO van 21Shares AG, zei: “Na de immens succesvolle lancering van de eerste Polkadot ETP slechts een maand geleden, werken we aan nog een aantal lanceringen in het tweede en derde kwartaal. Op deze manier willen we de leiding hebben over de acceptatie van crypto-activa in conventionele activa-allocaties”.

Volgens 21Shares voegt een Central Clearing counterparty (CCP) bepaalde voordelen toe, zoals standaardisatie, risicovermindering en operationele efficiëntie, waardoor het eenvoudiger en sneller wordt om crypto ETP’s te institutionaliseren. “21Shares is van mening dat deze innovatie meer liquiditeit oplevert en de handelskosten verlaagt, aangezien een centrale clearing de pool van in aanmerking komende tegenpartijen uitbreidt om mee te handelen zonder de noodzaak om bilateraal te clearen”, voegde het bedrijf toe.

Bitcoin en de algehele cryptomarkt zijn het afgelopen jaar gestegen. De leidende cryptovaluta zakte vorig jaar in deze periode onder de 4.000 dollar, omdat de coronavirus pandemie de gehele wereldwijde financiële markten trof. Het veerde echter weer op en brak haar vorige record ooit van 20.000 dollar en zette een paar weken geleden zelfs een nieuw record neer van boven de 58.000 dollar.

De sterke prijsstijging van de Bitcoin leidde wereldwijd tot een enorme belangstelling van institutionele beleggers. De crypto ETP’s en andere beleggingsproducten maken het voor institutionele beleggers gemakkelijker om blootstelling aan de markt te krijgen zonder de echte activa zelf aan te houden.