33 centrale banken en 12 autoriteiten bespreken BTC met Nayib Bukele

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

33 centrale banken en 12 autoriteiten bespreken BTC met Nayib Bukele

By Charles Thuo - Kort bericht

Nayib Bukele, de president van El Salvador, tweette dat hij vandaag maandag 33 centrale banken en 12 financiële autoriteiten zal ontmoeten om onder meer de uitrol van Bitcoin te bespreken.

Volgens de Twitter-thread die volgde op de tweet over de bijeenkomst om “financiële inclusie, digitale economie, bankieren zonder bankrekening, de #Bitcoin-uitrol en de voordelen ervan in ons land te bespreken”, zijn enkele van de banken die Bukele verwachtten te ontmoeten, de bank van Rwanda , Sacco Societies Regulatory Authority (SASRA) Kenia, Central Bank of Egypt, Central Bank of Nigeria en de Maldives Monetary Authority onder anderen.

De door Bukele genoemde centrale banken en regelgevende instanties komen uit ontwikkelingslanden, vooral uit Afrika.

Dan wordt duidelijk dat ze expliciet bijeenkomen om Bitcoin te bespreken of dat er andere problemen zijn die besproken moeten worden.

De tweet van Bukele heeft de wereld echter niet verrast, want ongeveer vijf dagen na de tweet van de president had iemand onder het Twitter-account met de naam “Bitcoin Beach” gezegd dat verschillende landen naar El Salvador vliegen.

El Salvador en Bitcoin

El Salvador is het eerste land dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt en heeft onlangs geprofiteerd van de dalende prijs van BTC en 500 bitcoins gekocht.

Naast dat BTC een wettig betaalmiddel in het land is geworden, heeft El Salvador meer dan 2.000 bitcoins verzameld met een waarde van meer dan $60 miljoen tegen de huidige prijs van Bitcoin.