4 redenen waarom een Paypal ondersteuning een allegaartje voor Bitcoin is

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

4 redenen waarom een Paypal ondersteuning een allegaartje voor Bitcoin is

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 07 July 2022
Foto van Paypal op een mobiele telefoon naast een toetsenbord

Na de aankondiging afgelopen woensdag van Paypal dat het cryptodiensten aan haar 24 miljoen verkopers zal aanbieden, is er een mengeling van opwinding en scepsis in het nieuws geweest

Bitcoin is gisteren binnen één dag met meer dan 1.000 dollar gestegen, waarbij velen speculeren dat de markt gereageerd heeft op het nieuws dat Paypal nu Bitcoin zal ondersteunen.

De betalingsgigant kampt de afgelopen jaren met een gebrek aan richting, met daarbij de komst van Apple en Google Pay die online betalingen veel sneller mogelijk maken. Het lijkt nu de acties van Square en Greyscale te hebben gevolgd, bedrijven die onlangs voor miljoenen dollars aan Bitcoin kochten om hun reserves aan te vullen, door zich in de cryptomarkt te begeven.

Het zou Bitcoin kunnen helpen om deze week boven de 13.000 dollar te sluiten

De impact van het nieuws van Paypal zal in de prijsverloop van het aankomende weekend getest worden. Als Bitcoin een weekafsluiting van meer dan 13.000 dollar zal hebben, dan zal dit de eerste keer zijn dat dit sinds januari 2018 plaatsvindt, iets waarvan sommigen zich zullen herinneren dat dit de nasleep van de vorige recordhoogte van Bitcoin was.

Als Paypal dit weekend Bitcoin helpt om dit grote weerstandsniveau te doorbreken, dan zou dit kunnen betekenen dat de markt meer belang aan andere grote betalingsplatforms hecht die hun ondersteuning in de toekomst aanbieden, waardoor Bitcoin tegen het einde van 2020 naar een nieuw record gestuwd wordt.

In gesprek om BitGo te kopen

Na de aankondiging werd tevens onthuld dat Paypal in gesprek is om BitGo te kopen, een bewaarservice voor digitale activa. Dit zou een verandering in de strategie van Paypal kunnen betekenen om cryptobedrijven op te kopen en hun positie in de markt veilig te stellen voordat andere institutionele beleggers hun gang gaan.

BitGo werd in 2018 naar verluidt op 170 miljoen dollar geschat, dus zal Paypal waarschijnlijk een bedrag bovenop dit bedrag moeten betalen als ze willen dat de gesprekken succesvol zijn. Zeker vanwege de mate waarin de cryptogeld industrie in de afgelopen twee jaar sinds de laatste waardering van BitGo geëvolueerd is.

Het kan ook het geval zijn dat Paypal de bewaarservices van BitGo wil gebruiken om de producten die het in de toekomst voor Bitcoin kan aanbieden uit te breiden, dit als onderdeel van een verschuiving in haar bedrijfsmodel.

Activa worden bij verkoop geliquideerd, waardoor de prijs onder druk komt te staan

De vlieg in de zalf van het nieuws van Paypal is het feit dat er op het platform digitale activa gekocht en verkocht kunnen worden, maar niet vanuit je Paypal wallet opgenomen kunnen worden. Sommigen hebben betoogd dat dit het punt mist van hoe Bitcoin zou moeten werken, aangezien individuen die hun eigen wallet en privésleutels bezitten, achter de fundamentele basisfilosofie van Bitcoin staan.

Er waren ook zorgen over wat dit met de prijs van Bitcoin zal doen; want als activa door Paypal in escrow worden gehouden en vervolgens op een later tijdstip worden verkocht, betekent dit in wezen dat de Bitcoins geliquideerd worden zodat houders in fiat valuta betaald kunnen worden. Als Paypal op grote schaal van haar crypto-aanbod gebruik maakt, dan kan dit een potentiële rem op de toekomstige Bitcoin prijs zijn, aangezien het aan de verkoopdruk zal bijdragen, omdat elke Bitcoin die voor aankopen gebruikt wordt, eerst voor fiat verkocht moet worden. Als de munten echter van het platform verwijderd kunnen worden, dan kan de Bitcoin in plaats daarvan gebruikt worden om andere digitale activa te kopen, waardoor de neerwaartse druk verminderd wordt.

Gemengde reacties op het nieuws

De crypto community op Twitter heeft een gemengde reactie op het nieuws gegeven. Sommigen hebben de bovenstaande punten benadrukt met betrekking tot de beperkingen die Paypal oplegt voor het opnemen van activa van het platform, zoals Plan B, de beroemde maker van Bitcoin’s stock-to-flow model.

Het oordeel van Morgan Stanley was dat de steun van Paypal voor Bitcoin weinig zou doen aan de winstgevendheid ervan, en zei dat het ‘onduidelijk’ was of deze stap veel impact zal hebben om het bedrijf een boost te geven. Ter verdediging van Paypal, zoals hierboven met betrekking tot een BitGo fusie vermeld is, zou dit deel van een bredere strategie van de betalingsprovider uit kunnen maken om haar concurrenten bij de reguliere acceptatie van digitale valuta voor te blijven.