5 veilige crypto havens om de aankomende recessie het hoofd te bieden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

5 veilige crypto havens om de aankomende recessie het hoofd te bieden

By Johel Burgos Santana - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De COVID-19 crisis heeft de economie op mondiaal niveau lamgelegd en voorspelt lastige scenario’s voor de toekomst van de belangrijkste industrieën. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de wereld de ergste economische recessie zal doormaken sinds de ‘Grote Depressie’ van 1930. Tot dusver waren cryptovaluta’s waarschijnlijk de meest veerkrachtige financiële activa in het licht van de situatie. Ontdek welke 5 als ‘toevluchtsoord’ de meest geschikte cryptovaluta’s zouden kunnen zijn om jouw kapitaal tegen een dreigende wereldwijde recessie te beschermen.

Maker en MCD: de echte decentralisatie van de ‘stablecoins’

De populariteit van stable crypto valuta’s is het afgelopen jaar enorm gestegen, waarbij er twee hoofdrolspelers in de arena zijn: het Libra project van Facebook en de e-yuan die door de Chinese regering gelanceerd is. Dit heeft de digitale stable valuta’s naar een hoger niveau getild en tevens belangrijke hypothesen opgeworpen over de mogelijkheid om, in een toekomst die steeds dichterbij lijkt te komen, contant geld te vervangen.

Stablecoins zijn digitale valuta’s die verankerd zijn aan de waarde van een echte fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Andere stablecoins verankeren hun waarde aan de prijs van grondstoffen zoals goud of olie. Om dit geldmodel uit te kunnen voeren, moeten de meeste van deze coins door echte activa ondersteund worden, zoals de 1: 1 verhouding die veel stablecoins met de dollar hebben. Dit doorbreekt echter het gedecentraliseerde karakter van cryptovaluta’s zoals Bitcoin.

Dit is waar de filosofie van Maker (MKR) en MCD (of Multi-Collateral DAI) in het spel komt. Deze laatste handhaaft een stabiele waarde van ongeveer 1 dollar via een dynamisch systeem van gesecuritiseerde schuldposities of CDP’s en andere mechanismen. Om MCD’s te genereren, worden er ethers (ETH) in slimme contracten gedeponeerd die fungeren als CDP’s. Het systeem moedigt de uitwisseling aan om de stabiliteit van de DAI / MCD te behouden.

Van zijn kant is de MKR valuta het variabele deel van de vergelijking, die hier als een brandstof dient voor het ecosysteem en het enige middel is om commissies te betalen. MKR verandert in de loop van de tijd van waarde en geeft stemrecht aan haar bezitters. Al met al kan het kopen van Maker of MCD een duurzame investering zijn als jij je wilt distantiëren van gecentraliseerde systemen zoals traditioneel bankieren. De volgende platforms bieden beide cryptovaluta’s aan:

Bitcoin versus goud: vijanden of bondgenoten tegen de recessie?

Al jaren wordt de analogie gemaakt dat Bitcoin de digitale versie van goud is. Beide financiële activa kennen een beperkt aanbod, worden gedolven en zijn volgens verschillende auteurs ‘veilige havens’ in complexe economische scenario’s. Goud is van oudsher bestand tegen moeilijke tijden en kon duidelijk de recessie van 2008 het hoofd bieden.

Van zijn kant is Bitcoin precies een reactie op de recessie die begon met de val van Lehman Brothers in 2008 en staat nu voor zijn eerste test als actief toevluchtsoord. Ondanks de volatiliteit van het coronavirus, herstelde de prijs van Bitcoin zich toen het halvings evenement van 2020 naderde, iets wat slechts 10 dagen geleden plaatsvond. In verhouding tot de jaarlijkse openingsprijs heeft Bitcoin dit jaar tot dusver meer dan 26% winst geboekt, een mijlpaal gezien de wisselvalligheden waarmee de belangrijkste wereldwijde markten geconfronteerd zijn.

Goud consolideert idem dito een duidelijke bullishe trend die het winstpercentage in 2020 boven de 14% geschoten heeft. Beide activa lijken dus de belangstelling te hebben gewekt van diegenen die hun spaargeld willen beschermen of hun investeringskapitaal in robuustere instrumenten willen onderbrengen. Bitcoin versus goud? Beide zijn aantrekkelijk gebleken om heel reëel de recessie het hoofd te bieden:

Ethereum kan in 2020 verrassen

De onbetwiste leider in smart contracts en gedecentraliseerde ontwikkeling anticipeert dit jaar op structurele veranderingen in zijn consensusmechanisme. Sinds de oprichting heeft de cryptovaluta een gedeelde verantwoordelijkheid gehad van de PoW en PoS mechanismen als ruggegraat protocollen van het systeem.

De nieuwe versie van ether, bekend als Ethereum 2.0, zal codewijzigingen doorvoeren die een nieuwe Proof of Stake consensus voor Ethereum zullen bevatten, iets dat geleidelijk zal gebeuren via een programmatisch migratieprotocol genaamd ProgPoW.

Maar waarom zou deze release de vooruitzichten voor Ethereum veranderen? Deze upgrade lost meerdere schaalbaarheidsproblemen in het ETH netwerk op en verandert deze daarmee in een duurzamer model, wat een project verbetert dat al op grote schaal wordt toegepast. Onlangs heeft de oprichter Vitalik Buterin de mogelijkheid geopperd dat de release van ETH 2.0 (volgens Coindesk) al in juli zal plaatsvinden.

Verschillende experts zijn het erover eens dat deze lancering positief zal zijn voor de prijs van Ethereum en voor zijn consolidatie in de industrie. Osho Jha zei dat de staking van ETH “een voorziening van functionele waarde zal maken”. Anderen voorspellen ondertussen dat de update zou kunnen leiden tot een bullishe rally.

Ripple: het perfecte element voor tokenisatie van geld?

Ondanks zijn slechte prestaties in de afgelopen 2 jaar, zou XRP één van de belangrijkste figuranten kunnen zijn in de revolutie van de digitalisering van monetaire systemen in de wereld. De ‘tokenization’ en migratie van contant geld naar digitale oplossingen lijkt op handen te zijn. Een onderzoek van de Deutsche Bank gaf aan dat de digitale valuta’s tegen 2030 contant geld vervangen zouden kunnen hebben.

De oplossingen die xRapid biedt, maken de integratie van de huidige banksystemen met de digitale wereld mogelijk, met name door het versnellen en betaalbaarder maken van (vooral grensoverschrijdende) transacties. Succes hangt echter af van hoe Ripple Labs, het bedrijf achter deze op twee na grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie, zijn werk doet. Ondertussen handelt de XRP rond de 20 cent in een zeer lange periode van consolidatie tegen de laagste prijzen en wacht op een doorbraak.