Aanpassingen wallet maken versturen MIOTA nog makkelijker

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Aanpassingen wallet maken versturen MIOTA nog makkelijker

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Het versturen van cryptovaluta naar iemand anders zou in theorie zo makkelijk moeten zijn als het versturen van een bericht. Na de aanpassingen rond het herbruikbare adres door Van Wijk zijn er nu nieuwe ontwikkelingen bij IOTA. Er wordt gewerkt aan het vereenvoudigen van het proces achter de transacties. Hiermee moet het doen van betalingen net zo eenvoudig worden als het betalen met Bitcoin (BTC), alleen dan vele malen sneller en goedkoper. En dat is belangrijk, want IOTA wordt nog altijd dagelijks in verband gebracht met het IoT (Internet of Things).

De Tangle van IOTA – geen traditionele blockchain

Nagenoeg alle altcoins hebben voortgeborduurd op het voorwerk van Bitcoin. IOTA niet. IOTA heeft ervoor gekozen om een compleet ander grootboek op te zetten en geen gebruik te maken van de traditionele blockchain. Het werkt met nodes binnen een enorm spinnenweb dat Tangle genoemd wordt. Door de opzet van het systeem kunnen duizenden transacties per seconde verwerkt worden zonder dat de druk op het netwerk te hoog wordt. Aangezien elke transactie andere transacties goed moet keuren, heeft de snelheid er ook niet onder te lijden. Integendeel: hoe meer mensen betalen met MIOTA, hoe sneller het netwerk uiteindelijk wordt. Dit staat in schril contrast tot de zeven transacties per seconde van Bitcoin waar de kosten in de tientallen euro’s kunnen lopen.

Verbeterde prestaties: de weg naar IoT

IOTA wordt zo vaak in verband gebracht met IoT dat veel mensen het idee hebben dat het hier om dezelfde kern gaat. Dat is niet het geval. Het IoT is de situatie waarbij apparaten straks met elkaar kunnen communiceren en beslissingen kunnen maken aan de hand van bepaalde parameters. Dit systeem wordt beter wanneer de apparaten ook betalingen kunnen verrichten zodat er helemaal geen menselijke hand meer nodig is. Dat is waar IOTA in beeld komt.

Nu bedragen echter overgemaakt kunnen worden door het versturen van een bericht (bijvoorbeeld via MAM of WeChat, grote namen in Azië), wordt het bereik van IOTA ineens vele malen groter. Het is niet alleen dé naam die genoemd moet worden in verband met IoT, het wordt op deze manier ook dé betaalprovider voor microbetalingen die met een druk op de knop verzonden kunnen worden. Een grote stap vooruit, en een stap die bijzonder wenselijk is omdat dit de kracht van de cryptovaluta is.

IOTA is nu geschikt voor meer dan alleen IoT

Trinity, de nieuwe software wallet van IOTA

De betaversie van Trinity, de software cryptovaluta wallet van IOTA, is op dit moment al beschikbaar en maakt het opslaan en verzenden van MIOTA mogelijk. Bij de volgende update wordt het betalen en ontvangen van geld geïmplementeerd op de manier waarop berichten verstuurd worden of afbeeldingen gedeeld kunnen worden met ontvangers in het adresboek. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de update uitgerold wordt door IOTA.

Afbeelding bron: Pixabay