AAVE bereikt een 123 dollar toppiek terwijl TVL 2,64 miljard dollar bereikt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

AAVE bereikt een 123 dollar toppiek terwijl TVL 2,64 miljard dollar bereikt

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Afbeelding van een opwaartse trendgrafiek

De prijs van AAVE is sinds het begin van het nieuwe jaar met 40% gestegen na een Coinbase notering vorige maand en de lancering van het Aave Protocol V2

AAVE bereikte gisteren een recordhoogte van 123,96 dollar, dit na een stijging van 40% sinds het begin van 2021. Dit vertegenwoordigt de enorme winsten sinds vorig jaar deze tijd toen de prijs zo rond de 2 dollar schommelde.

Aave heeft, volgens gegevens van DeFi Pulse, onlangs Uniswap ingehaald om met 2,64 miljard dollar aan totale vergrendelde waarde (TVL) het op de tweede plaats geplaatste gedecentraliseerde financieringsplatform (DeFi) te worden. 2020 was in feite een fantastisch jaar voor de hele DeFi sector, want het groeide van ongeveer 600 miljoen dollar aan TVL in januari 2020 om het jaar met meer dan 14 miljard dollar af te sluiten.

De recente prijsstijging van AAVE kan gedeeltelijk aan een ‘Coinbase effect’ te wijten zijn, want deze uitwisseling noteerde AAVE op 15 december, nadat AAVE eerder noteringen op verschillende andere uitwisselingen kreeg, waaronder Binance, Gemini en Kraken.

Een andere factor zou de lancering vorige maand van het Aave Protocol V2 op haar mainnet kunnen zijn. V2 bood veel nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om activa te verhandelen terwijl ze als onderpand gebruikt worden en ze te ruilen om zo de beste rendementen op de markt te verkrijgen. De V2 van Aave bracht verder een upgrade van hun Flash Loans, het tokeniseren van schulden en de introductie van gas optimalisaties, waardoor de kosten van de protocol transacties op Ethereum met wel 50% kunnen dalen.

Andere mijlpalen voor Aave in het afgelopen jaar zijn het meer gedecentraliseerd worden door de beheerderssleutels aan de community over te dragen, en vorige maand meer dan 1 miljard dollar aan Flash Loans volume voorbij te streven.

Velen blijven heel optimistisch over Aave. Lito Coen, de maker van de crypto-onboarding website Cryptotesters, tweette gisteren: “Mijn favoriete DeFi protocol is @AaveAave. Volgens mij is het onmogelijk dat het de komende 2-3 jaar niet 10x zal stijgen. Het is de duidelijke categorieleider op het gebied van kredietverlening, die in ruil daarvoor de snelst groeiende sector in DeFi is en degene waarvan ik zeker weet dat die zal zegevieren.”

Wat betreft de toekomst voor Aave: ze werken met ETHGlobal samen om de MarketMake hackathon te organiseren die aanstaande vrijdag van start gaat, en er is daarnaast de lancering van de Aavegotchi NFT game om naar uit te kijken. Dit zou oorspronkelijk op 4 januari plaatsvinden, maar waanzinnig hoge gaskosten en een extreme volatiliteit op het Ethereum netwerk zorgden ervoor dat Aavegotchi de lancering van hun mainnet uitstelde. Het team gaf echter enige hoop toen ze deze week tweette dat de game naar het Matic Network zou verhuizen.