Algorand wil een koolstofnegatieve blockchain worden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Algorand wil een koolstofnegatieve blockchain worden

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Algorand werkt nu met ClimateTrade samen, dat bedrijven helpt hun CO2-uitstoot te compenseren en klimaatprojecten te financieren

Algorand kondigde gisteren in een persbericht aan dat haar blockchain volledig koolstofneutraal is, met een architectuur die zo efficiënt en groen mogelijk ontworpen is. De blockchain verbetert nu de efficiëntie van haar duurzaamheidsinspanningen door een samenwerking met ClimateTrade.

Het Spaanse fintech bedrijf ClimateTrade helpt bedrijven om de CO2-uitstoot te compenseren en klimaatveranderingsprojecten te financieren om zo hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Het biedt de koolstofmarkten transparantie en traceerbaarheid en werkt momenteel aan meer dan 150 projecten met meer dan 20 bedrijven samen, waaronder Telefónica, Iberia, Cabify en Melià Hotels.

ClimateTrade koos Algorand vorig jaar als de primaire infrastructuurlaag vanwege de flexibele architectuur van het netwerk, de lage transactiekosten en de schaalbare transactieprestaties.

Francisco Benefito, de CEO van ClimateTrade, merkte op: “Schone energie en het aanpakken van de klimaatverandering zijn prioriteiten voor zowel de Verenigde Naties, internationale organisaties als regeringen. Algorand heeft om te beginnen een zeer lage ecologische voetafdruk en we zijn geïnspireerd door de leidende rol die de organisatie op zich neemt om ervoor te zorgen dat de volgende generatie van blockchain acceptatie milieuvriendelijk is.”

Algorand bereikt deze lage koolstofvoetafdruk dankzij haar pure proof-of-stake consensusmechanisme, dat veel minder rekenkracht of elektriciteit vereist dan het energie-intensieve proof-of-work mechanisme. In feite suggereert een eerste analyse dat er 2 miljoen keer minder CO2 wordt uitgestoten wanneer digitale activa op Algorand gecreëerd of verhandeld worden in vergelijking met andere blockchains.

Silvio Micali, de oprichter van Algorand, legt uit: “Algorand ervaart een versnelde acceptatie en netwerkuitbreiding. Terwijl deze periode van hypergroei voortduurt, vinden we het cruciaal om op een koolstofnegatief niveau te opereren. Duurzame groei is inderdaad veel beter dan groei. We begrijpen dat de mechanica van het meten van de milieu-impact van een wereldwijde, gedecentraliseerde en veelgebruikte blockchain genuanceerd en complex is. Daarom werken we met ClimateTrade samen om onze milieubewuste inspanningen voort te zetten en te verdubbelen.”

Met de hulp van ClimateTrade zal Algorand een duurzaamheidsorakel inzetten om haar koolstofnegatieve doelen te helpen bereiken. Het orakel zal de koolstofvoetafdruk van Algorand voor een bepaald aantal blokken vaststellen en het equivalente bedrag aan koolstofkrediet zal door middel van geavanceerde smart contracts als een Algorand Standard Asset (ASA) in een groene schatkist worden opgeborgen.

Naast ClimateTrade werd Algorand ook door de duurzame organisaties GlobalCarbon Holding en PlanetWatch geadopteerd, die gisteren als onderdeel van Earth Day tezamen met Algorand door de CERN werd geprezen.