American Express tevreden met technologie van Ripple na testen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

American Express tevreden met technologie van Ripple na testen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

American Express en Santander zijn in november 2017 een samenwerking aangegaan met Ripple (XRP). Op dat moment was nog niet volledig duidelijk wat de invulling zou zijn en de partners gingen voorzichtig te werk. Onlangs heeft American Express voor het eerst lokale testen gedaan. Er werd gebruik gemaakt van Santander waarbij de technologie van Ripple gebruikt werd om betalingen over de grens te doen.

Testen met betalingen over de grens

Voorheen waren betalingen naar het buitenland tijdrovend, lastig en duur. Het kon meerdere dagen duren voordat de ontvanger het geld op de rekening had staan. De testen met de technologie van Ripple lieten zien dat het ook anders kan. Binnen enkele seconden waren de transacties al verwerkt en American Express is zeer tevreden met de resultaten. De partners willen nu verder gaan werken aan de uitbreiding van de samenwerking om zo de technologie te implementeren in het betaalsysteem. Concreet betekent dit dat de betalingen van en naar het buitenland binnenkort aanzienlijk sneller en goedkoper zullen worden.

Inzetten op de blockchaintechnologie

American Express wil graag meer gebruik van maken van de blockchain en ziet daar veel kansen liggen. American Express heeft zelfs een eigen afdeling opgezet die de mogelijkheden moet gaan verkennen. De samenwerking met Ripple is in dat opzicht niet meer dan logisch en moet op korte termijn vruchten af gaan werpen. Zeker voor gebruikers die veel buitenlandse betalingen doen en ontvangen, zoals de grotere bedrijven die gebruikmaken van American Express of Santander.

Wat betekent dit voor Ripple zelf?

Ripple heeft een lange lijst met partners en gaat overal ter wereld samenwerkingen aan. De samenwerkingen met Flutterwave (focus: Afrika) en het Witte Huis (focus: USA) passen goed in de lijst met onder andere Santander en American Express. Voor de koers van Ripple heeft het echter geen directe betekenis. De technologie die gebruikt wordt door de partners maakt namelijk geen gebruik van de munt van Ripple: XRP. Tegelijkertijd zorgen de vele samenwerkingen er wél voor dat de naam Ripple over heel de wereld bekend wordt en dat zorgt ervoor dat meer mensen overwegen om Ripple te kopen.

Internationale betalingen worden makkelijker dankzij Ripple

De blockchain in het wereldwijde betalingsverkeer

De rol van de samenwerkingen is veel belangrijker wanneer gekeken wordt naar het internationale betalingsverkeer. De blockchain is niet opgezet om een speculatief financieel instrument te zijn. Het is opgezet om verbeteringen door te voeren en een wereldwijde economie mogelijk te maken met meer gelijkheid. Dat Ripple daarbij de kar trekt is niet verwonderlijk. Ripple Labs heeft de technologie specifiek ontwikkeld om mogelijkheden te creëren en is daarbij actief op zoek gegaan naar samenwerkingen om internationale betalingen mogelijk te maken, sneller te maken en de kosten te drukken. Op die manier kunnen we binnen korte tijd ook daadwerkelijk spreken van een wereldeconomie met transacties die binnen een paar seconden verwerkt worden, ongeacht de locatie van de betaler of de ontvanger.

uitgelichte afbeelding – Bron: Pixabay