Amerikaanse landbouwreuzen gaan blockchain voor granen creëren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Amerikaanse landbouwreuzen gaan blockchain voor granen creëren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een graanveld

Twee bedrijven hebben besloten om in Brazilië te gaan testen hoe informatie te delen om zo de toeleveringsketens efficiënter te maken

Bunge en Cargill, de grootste granen- en oliezaadbedrijven van de wereld, hebben besloten om aan de oprichting van Covantis samen te werken, een joint venture die de kracht van blockchain technologie in de Braziliaanse landbouwsector zal benutten.

Het project, dat zal werken aan de uitwisseling van informatie tussen alle Covantis leden, omvat de deelname van andere landbouwgiganten zoals Cofco International (een Chinees staatsbedrijf), de Louis Dreyfus Company (LDC) uit Frankrijk, en de Nederlandse multinational Glencore Agriculture.

Deze bedrijvengroep is op jaarbasis verantwoordelijk voor het transport van meer dan 550 miljoen ton aan granen en oliehoudende zaden. Het doel van de samenwerking tussen Bunge en Cargill is om de data van de sector samen te brengen en de communicatie tussen alle deelnemers te vergemakkelijken. Dankzij de hulp van blockchain technologie zal dit naar verwachting de logistieke processen in de havens verbeteren, en het officiële platform kan volgend al jaar gelanceerd worden.

Petya Sechanova, de CEO van Covantis, zei dat het bedrijf “de leider van de activiteiten in onze sector moet worden en in staat zal zijn om processen te stroomlijnen, te moderniseren en te digitaliseren”.

Sechanova legde uit dat het bedrijf vanwege de complexiteit van de markt voor Brazilië koos. Volgens haar had het land regelmatig met ‘kettingverkoop’ te maken, waarbij tientallen tussenpersonen samen moesten werken om de zendingen mogelijk te laten maken, ook al hebben alleen de uiteindelijke kopers en afzenders van begin tot eind daadwerkelijk met de fysieke verzending contact.

Marcos Amorim, de directeur van het Contracts Committee of the National Association of Cereal Exporters (Anec), legde uit dat dit een ingewikkeld en omslachtig proces is.

“Stel je voor dat elke zending zowel een koopcontract als een verkoopcontract heeft, dat er fytosanitaire certificaten aan gehecht zijn plus een reeks van andere documenten die door de verschillende landen vereist worden. En dat schepen linies vormen en een bepaalde laadsnelheid moeten hebben. Dit escaleert de operatie in de haven enorm, en de vertraging aan elk uiteinde impliceert verliezen voor de hele keten.”

Het doel van Covantis is om deze workflow met blockchain technologie te stroomlijnen, die deze stroom aan gegevens meer richting probeert te geven, fraude voorkomt en de veiligheid van de data garandeert die gedeeld wordt.

Sechanova heeft onthuld dat Covantis op de lange termijn hoopt geleidelijk alle bulkzendingen van granen en oliezaden van haar bedrijven in de wereld samen te brengen. Eenmaal gevestigd in Brazilië, zal Covantis zijn zinnen op Argentinië en de Verenigde Staten zetten.