Amerikaanse overheid neemt $ 3,6 miljard aan Bitcoin in beslag gestolen van Bitfinex

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Amerikaanse overheid neemt $ 3,6 miljard aan Bitcoin in beslag gestolen van Bitfinex

By Benson Toti - Kort bericht
  • De Bitfinex-hack in 2016 eindigde met het stelen van 119.754 Bitcoin door hackers.

  • De Amerikaanse regering heeft meer dan 94.000 BTC in beslag genomen ter waarde van 3,6 miljard dollar, waarbij twee personen zijn gearresteerd in verband met de hack.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft $ 3,6 miljard in Bitcoin in beslag genomen bij een operatie die zich bezighoudt met onderzoeken naar de 2016-hack op cryptocurrency exchange Bitfinex.

Het bureau maakte ook bekend dat er twee personen zijn gearresteerd voor hun connectie met de diefstal.

Volgens een verklaring van het ministerie van Justitie zullen Ilya Lichtenstein en Heather Morgan dinsdagmiddag worden aangeklaagd voor samenzwering om cryptocurrency en fraude wit te wassen. Beiden werden gearresteerd in New York na 'nauwkeurig werk' door Amerikaanse wetshandhavers.

Lichtenstein en Morgan hebben naar verluidt bij de inbraak 119.754 Bitcoin gestolen in meer dan 200 transacties en hebben de afgelopen vijf jaar 25.000 BTC witgewassen.

De DOJ zei dat meer dan 94.000 BTC nooit zijn verplaatst van 'een wallet die werd gebruikt om de illegale opbrengsten van de hack te ontvangen en op te slaan'.

De speurders hadden op 31 januari toegang tot de wallet en op 1 februari voerden ze een rechtmatige inbeslagname uit. Een Amerikaanse rechtbank heeft een bevel uitgevaardigd waarbij wetshandhavers worden gemachtigd om de Bitcoins in beslag te nemen.

De activa hadden een marktwaarde van meer dan $ 3,6 miljard toen de overheid de controle over de privésleutels overnam, verklaarde speciaal agent Christopher Janczewski in een persverklaring.

Bitfinex reageerde op het nieuws van de inbeslagname met een verklaring waarin het zijn samenwerking met het DOJ bevestigt.

De uitwisseling zei dat het van plan is om samen te werken met het ministerie van Justitie in een poging om de teruggevorderde fondsen te krijgen, en merkt op dat het een wettelijk recht heeft 'op teruggave van de gestolen bitcoin'. 

Het bedrijf zal verdere updates over de kwestie geven en belooft te werken aan een tijdlijn van 18 maanden voor het terugkopen en verbranden van UNUS SED LEO-tokens.

Het bedrijf verwacht 80% van het teruggevorderde geld te gebruiken om dit te bereiken, mocht de overheid de BTC overhandigen.