Analist: angst voor recessie kan bullish zijn voor Bitcoin (BTC)

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Analist: angst voor recessie kan bullish zijn voor Bitcoin (BTC)

By Benson Toti - Kort bericht

Bitcoin is er niet in geslaagd weer boven de $40K te stijgen na de korte opwaartse kracht van gisteren die het naar een hoogtepunt van $40.280 duwde. Door de marktactie van vandaag is BTC teruggetrokken naar dieptepunten van $38.750, hoewel de benchmark-crypto momenteel net boven $39.000 handelt volgens gegevens van crypto-prijstracker CoinGecko.

De negatieve omslag wordt ook waargenomen in de rest van de markt, waarbij de totale marktkapitalisatie met 1,8% is gedaald. Ethereum, de op de tweede plaats gerangschikte cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, is de afgelopen 24 uur met 1,5% gedaald.

Angst voor recessie kan risicovolle activa helpen

De huidige strijd voor Bitcoin komt ook overeen met een vertraging van de aandelen op vrijdag, toen aandelen van techgiganten Amazon en Apple daalden na hun winstrapporten een dag eerder. De S&P 500 daalde in de vroege ochtendhandel met 1%, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,4% lager was geopend en Nasdaq Composite 0,7% verloor.

De sterke volatiliteit zal waarschijnlijk leiden tot verdere verliezen vanwege zorgen over het strakkere monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve. De Fed, die volgende week bijeenkomt, zal naar verwachting de rente met 50 basispunten verhogen; een factor die volgens marktwaarnemers van invloed kan zijn op het economisch herstel.

Marcus Sotiriou, analist bij digital asset broker GlobalBlock, suggereert dat de mogelijkheid dat een hogere renteverhoging en een te sterke verkrapping door de Fed de economische achteruitgang zou kunnen versterken, een bullish signaal voor Bitcoin zou kunnen zijn.

In een notitie die vrijdag via e-mail werd gedeeld, zei Sotiriou:

Het BBP in de VS kromp in het eerste kwartaal van 2022 met 1,4% terwijl de vrees voor een recessie toenam. Dit is naar mijn mening bullish voor risicovolle activa zoals Bitcoin en aandelen, aangezien de Federal Reserve mogelijk minder agressief wordt om een recessie te voorkomen.”

De krimp van 1,4% op jaarbasis in het eerste kwartaal van 2022 is de eerste keer dat het bbp zo sterk is gekrompen sinds het tweede kwartaal van 2020.

Vooruitzichten op korte termijn voor Bitcoin

Opmerkelijk voor beleggers is dat de correlatie tussen Bitcoin en aandelen de afgelopen maanden is toegenomen.

Als zodanig kunnen dalingen op de aandelenmarkten als gevolg van kriebels rond geopolitieke onrust en nieuwe COVID-uitbraken BTC naar beneden trekken.

Anderzijds kan een piek in het opwaartse momentum op de aandelenmarkt Bitcoin ook helpen om boven de onmiddellijke weerstandsniveaus te breken.