Andreessen Horowitz gaat een 1 miljard dollar crypto VC fonds lanceren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Andreessen Horowitz gaat een 1 miljard dollar crypto VC fonds lanceren

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Andreessen Horowitz logo

Andreessen Horowitz werkt aan de lancering van een venture capitalist (VC) fonds van 1 miljard dollar om zijn aanwezigheid in de crypto-omgeving uit te breiden

Andreessen Horowitz, ook wel bekend als a16z, is één van de toonaangevende durfkapitaalbedrijven op cryptogebied. Het heeft de afgelopen jaren in verschillende cryptoprojecten geïnvesteerd en is nu bezig zijn aanwezigheid in de industrie uit te breiden.

Volgens een rapport van de Financial Times werkt het bedrijf aan het ophalen van 1 miljard dollar om zo een nieuw durfkapitaalfonds te lanceren. Dit VC fonds zou zich op cryptogeld richten en in unieke projecten in de sector investeren.

“Het nieuwe fonds, Andreessen’s derde dat zich op crypto investeringen richt, streeft ernaar tussen de 800 miljoen en 1 miljard dollar van investeerders op te halen, aldus vier mensen met kennis van het proces”, meldde de Financial Times.

Als de fondsenwerving succesvol is, dan zal het het fonds van 515 miljoen dollar overtreffen dat Andreessen Horowitz onlangs voor crypto-investeringen heeft ingezameld. Andreessen Horowitz wil vanwege de snelle groei van de industrie in de afgelopen maanden in meer crypto projecten investeren. De crypto en blockchain omgeving is het afgelopen jaar snel populairder geworden, waarbij verschillende bedrijven, fintechs en banken allemaal op uiteenlopende manieren de cryptovaluta’s omarmen.

De VC firma heeft de afgelopen jaren in verschillende projecten geïnvesteerd, waarbij Coinbase één van de meest succesvolle investeringen was. Andreessen Horowitz is één van de toonaangevende investeerders in de in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling. Het bezit momenteel meer dan 10 miljard dollar aan Coinbase aandelen, dit ondanks de verkoop van 449 miljoen dollar aan aandelen vorige maand.

Andreessen Horowitz werd in 2009 door Marc Andreessen en Ben Horowitz opgericht en heeft meer dan 16 miljard dollar aan activa onder beheer. Marc Andreessen is een hoofdontwikkelaar op Coinbase en één van de directeuren. De venture capital firma investeert in beginnende start-ups en gevestigde groeibedrijven.