Argo Blockchain kondigt $70 miljoen financiering van NYDIG aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Argo Blockchain kondigt $70 miljoen financiering van NYDIG aan

By Benson Toti - Kort bericht

Crypto-mining bedrijf Argo Blockchain PLC (LSE:ARB) en (NASDAQ:ARBK) hebben aanvullende financiering veiliggesteld voor de aankoop van apparatuur voor het minen van digitale activa, volgens een persbericht dat woensdag is gepubliceerd.

De in Londen gevestigde miner kondigde aan dat de lening is verworven via haar dochteronderneming Argo Helios van de New York Digital Investment Group (NYDIG).

Argo ziet meer miners faciliteit in Texas

Volgens de nieuwe voorwaarden van hun eerder ondertekende financieringsovereenkomst voor apparatuur, zal Argo Helios tot $70,60 miljoen (ongeveer £56,3 miljoen) ontvangen van het in de VS gevestigde bedrijf. De lening zal worden uitgegeven “onder voorbehoud van gebruikelijke opnemingsvoorwaarden“, merkte Argo op in zijn aankondiging.

Peter Wall, de CEO van Argo, zei dat de extra fondsen het bedrijf zullen helpen om mijnbouwapparatuur klaar te krijgen in zijn in Texas gevestigde mijnbouwfaciliteit Helios:

NYDIG begrijpt de financiële vereisten van grootschalige bitcoin-mijnwerkers en we zijn verheugd om met hen te blijven werken om de volgende fase van Argo’s groei uit te voeren en te realiseren.”

Argo Blockchain is een van de grootste Bitcoin-miners ter wereld, waarbij de activiteiten van het bedrijf zijn gekoppeld aan het gebruik van schone energie.

Op de markt daalde het op de London Stock Exchange genoteerde aandeel woensdag 0,02% en sloot het op £62,49. Het aandeel is de afgelopen vijf dagen met meer dan 4% gestegen.

De prijs van ARB is tot nu toe echter met meer dan 30% gedaald, waarbij de verliezen in lijn zijn met de neerwaartse trend die gedurende een groot deel van 2022 op de cryptomarkten te zien is.