Arrestaties in verband met de Twitter hack

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Arrestaties in verband met de Twitter hack

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Twitter op een mobiele telefoon

De lokale autoriteiten die de spraakmakende Twitter hack hebben onderzocht, die ertoe heeft geleid dat de hackers met miljoenen aan Bitcoin zijn weggekomen, hebben de vermeende leider en verschillende handlangers opgespoord

De vermeende leider van de Twitter hack, die diverse spraakmakende accounts over de hele wereld heeft getroffen, heeft naar verluidt meer dan 3 miljoen dollar aan Bitcoin in ontvangst genomen.

De Tampa Bay Times meldde zondag dat de advocaat van de 17-jarige Graham Ivan Clark onthulde dat zijn cliënt in het bezit is van 300 Bitcoin. Prijsgegevens van CoinDesk laten zien dat dit bedrag tegen de huidige marktprijzen 3,4 miljoen dollar waard is.

Tijdens de eerste voorgeleiding van Clark afgelopen zaterdag werd de borgsom op 725.000 dollar vastgesteld.

Lokale autoriteiten arresteerden Clark afgelopen vrijdag en beweren dat hij zowel de leider als het brein is achter de CryptoForHealth Twitter hack die afgelopen juli plaatsvond. De hack was een gecoördineerde aanval op verschillende prominente Twitter accounts, zoals die van Barack Obama, de presidentskandidaat Joe Biden, miljardair Bill Gates, Elon Musk en verschillende cryptogeld bedrijven.

Naast Clark beschuldigden de lokale autoriteiten ook twee andere personen van medeplichtigheid bij de uitvoer van de aanval. De 19-jarige Mason John Sheppard uit het Verenigd Koninkrijk en de 22-jarige Nima Fazeli uit Orlando, Florida werden ervan beschuldigd de centrale figuur in de aanval te hebben bijgestaan, die Kirk genoemd wordt.

De staatsprocureur van Florida die de zaak behandelde, legde uit dat Clark bekwaam genoeg was om onopgemerkt binnen het Twitter netwerk op de loer te liggen. Een strafrechtelijke verklaring uit Florida verklaarde dat Clark één van de werknemers van het bedrijf ervan overtuigd had, dat hij een collega van de technische afdeling was die hun inloggegevens nodig had om toegang tot het klantenserviceportaal te verkrijgen.

Ondanks de inspanningen van de hacker, toonden gerechtelijke documenten aan dat ze hints over hun ware identiteit achterlieten en eveneens moeite hadden om het geld te verbergen dat ze verzameld hadden nadat de hack openbaar was geworden.

Een ander persoon, die naamloos blijft omdat hij of zij minderjarig is, werd ook door federale agenten opgespoord nadat ze een huiszoekingsbevel hadden verkregen om hun huis in Noord-Californië te doorzoeken. Deze minderjarige heeft de informatie verstrekt die de autoriteiten nodig hadden om Sheppard te identificeren.

Aangezien Clark jonger dan 18 is, werd hij niet door de federale autoriteiten aangeklaagd, maar in plaats daarvan door de staatsprocureur van Florida in Tampa. Vanwege zijn leeftijd zullen veel details van de zaak en de bijbehorende procedure alsook voor het publiek worden achtergehouden.

Juridische documenten tonen daarnaast aan dat de federale autoriteiten de online activiteiten van Clark al voor de Twitter hack controleerden. De geheime dienst heeft in april voor meer dan 700.000 dollar aan Bitcoin bij hem in beslag genomen; er werd echter geen reden aangegeven waarom.