AsicVault hardware wallet beschikbaar vanaf december 2017

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

AsicVault hardware wallet beschikbaar vanaf december 2017

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
trezor wallet

AsicVault wallet introductie.

Fabrikanten van populaire hardware wallets zoals Trezor en Ledger krijgen er een nieuwe concurrent bij: AsicVault. Deze startup uit Estland claimt de meest veilige hardware wallet te hebben ontwikkeld, welke vanaf eind december leverbaar moet zijn: de AsicVault hardware wallet.

AsicVault is een nieuwe generatie fysiek beveiligde cryptocurrency kluis welke als alternatief kan dienen voor reeds bekende hardware wallets, zoals de Trezor (T) en Ledger Blue. De specificaties van de AsicVault zijn indrukwekkend: de wallet heeft 128MB flash geheugen, maakt gebruik van twee geïsoleerde RISC-V processors, heeft een full color AMOLED touchscreen en is voorzien van een AsicVault Cryptocurrency Secure Element (CSE) welke CC EAL6+ gecertificeerd is. Dit betekent dat het apparaat aan een van de hoogst haalbare veiligheidsstandaarden voldoet.

AsicVault hardware wallet
Een impressie van de AsicVault hardware wallet

Met de AsicVault hardware Wallet kunnen meerdere cryptocurrencies veilig worden bewaard. De fysieke cryptokluis ondersteunt onder andere Bitcoin, Litecoin, Ethereum (+ERC-20 tokens), Monero, Zcash, Tether, Lisk en Ripple.

Vanwege de snelle hardware en het relatief grote interne geheugen, zal de AsicVault wallet uiteindelijk tientallen verschillende cryptocurrencies gelijktijdig veilig kunnen bewaren.

Naast de functie als cryptocurrency hardware wallet, kan de AsicVault ook gebruikt worden voor een aantal andere veiligheidstoepassingen. Zo kan het apparaat onder andere gebruikt worden voor 2-factor authenticatie, maar vanwege de USB-C connector en USB3.0 SuperSpeed hardware kan de AsisVault ook worden gebruikt om de harde schijven van computers volledig te versleutelen. Op deze manier kan het apparaat ook voor een extra veiligheidslaag zorgen voor data welke is opgeslagen op de harde schijf van een computer, zoals bijvoorbeeld cryptocurrencies in een lokale software wallet.

Vanaf eind december kunt u de AsicVault kopen, maar wie zich nu registreert op de website van de fabrikant maakt kans om een limited edition AsicVault hardware wallet te winnen. Bovendien wordt u dan op de hoogte gesteld wanneer u de AsicVault kopen kunt.

CoinJournal zal een beoordeling van de AsicVault wallet schrijven wanneer we de mogelijkheid hebben gekregen om deze te testen. Naar verwachting zal onze AsicVault kopen? Zo werkt het! eind december of begin januari geplaatst worden op de website.