Avalanche (AVAX) prijs stijgt na lancering van investeringstrust

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Avalanche (AVAX) prijs stijgt na lancering van investeringstrust

By Charles Thuo - Kort bericht

De prijs van Avalanche (AVAX) is vandaag met meer dan 10% gestegen na het nieuws over de lancering van Valkyrie, een prominente digitale vermogensbeheerder, en de toenemende belangstelling voor Avalanche onder institutionele beleggers.

Op het moment van schrijven handelt AVAX op $67,25, een stijging van 10,91% na het bereiken van een hoogste punt in een week van $67,35 en de 11e grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie.

Aankondiging Valkyrie en interesse bij institutionele beleggers

De rally werd sterk beïnvloed door de aankondiging van Valkyrie op woensdag in een persbericht over de lancering van een investeringstrust gewijd aan AVAX. Met de aankondiging anticipeert de vermogensbeheerder erop dat er meer institutioneel geld in de Avalanche-blockchain zal worden getrokken, aangezien er een groeiende interesse is onder institutionele beleggers in AVAX na het plan van Ethereum om dit jaar naar het medium te verschuiven.

Met de trust kunnen institutionele beleggers tokenblootstelling verwerven zonder ze rechtstreeks te kopen en namens hen in AVAX te beleggen, maar volgens Valkyrie zal de trust alleen beschikbaar zijn voor gekwalificeerde beleggers.

Daarnaast prees Valkyrie Avalanche als een van de snelste smart contractplatforms in de hele blockchain-industrie.

Invloed van de cryptomarkt op AVAX

De stijging van AVAX werd ook beïnvloed door de bredere cryptomarkt die vandaag aanzienlijke winsten heeft geboekt.

De stijging van de hele cryptomarkt werd beïnvloed door de opluchting van de beleggers nadat de Amerikaanse Federal Reserve de rente zoals verwacht had verhoogd. In de afgelopen 24 uur is de totale cryptomarktkapitalisatie met ongeveer $100 miljard gestegen.

Proof-of-stake netwerken adoptie

Er is een groeiende interesse in andere Proof-of-Stake, PoS-tokens, zoals AVAX, ADA en SOL, aangezien Ethereum van plan is om over te schakelen naar een PoS-netwerk, bovendien wordt Avalanche nu gezien als een belangrijke concurrent voor Ethereum.

De institutionele beleggers lijken zich aangetrokken te voelen tot PoS-tokens als een alternatieve investering voor Bitcoin. Dit komt door de lagere energiebehoefte in de Proof-of-Stake-tokens in vergelijking met die van Proof-of-Work-tokens, waardoor het een van de beste keuzes is voor milieubewuste toezichthouders.

Bovendien hebben digitale fondsbeheerders zoals 21Shares, CoinShare en Grayscale ook PoS-blootgestelde producten gelanceerd, aangezien de vraag van hun institutionele klanten dit jaar blijft groeien.