Bakkt breidt verzekeringsdekking uit en vergroot het klantenbestand

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bakkt breidt verzekeringsdekking uit en vergroot het klantenbestand

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Bakkt voegt 500 miljoen dollar extra aan haar verzekeringspolis toe en verwelkomt 70 nieuwe clienten.

In lijn met zijn groeiende lijst van institutionele clienten heeft het Bitcoin magazijn Bakkt zijn bewaarbedrijf met een extra 500 miljoen dollar verzekeringspolis beveiligd.

De officiële post legt uit hoe het bedrijf onlangs meer dan 70 clienten heeft aangeworven voor zijn bewaarservices, waardoor ze toegang kregen tot een verzekeringsdekking van in totaal meer dan 600 miljoen dollar.

Adam White, de president van het bedrijf, onthulde dat Bakkt een partnerschap was aangegaan met de verzekeringsmakelaar Marsh om een uitgebreidere dekking te bieden. De 600 miljoen dollar zou een aanvulling zijn op de reeds bestaande 125 miljoen dekking van de bewaarder.

Marsh maakt sinds 2018 deel uit van de cryptogeld wereld en werkt momenteel voor verzekeringen samen met Crypto.com en Ledger.

Bakkt voldoet volledig aan al zijn audit vereisten. Het bedrijf heeft een SOC 1 Type I onderzoek van KPMG afgerond, gevolgd door een SOC 2 Type II onderzoek door PricewaterhouseCoopers met betrekking tot de functies van het bedrijf als onderneming. Dit is inclusief de infrastructuur die door het moederbedrijf Intercontinental Exchange gehost wordt.

Uit hun post blijkt dat hun inzet voor gecontroleerde procedures en controles ertoe leidde dat Tagomi, één van de meest populaire crypto makelaars, het bedrijf benaderde als hun geprefereerde Bitcoin bewaarder.

Daarnaast werkt het bedrijf volop aan de creatie van een op de detailhandel gerichte mobiele app. Bakkt richt zich daarmee op een gebruikersbestand van meer dan 30 miljoen individuen, na het aangaan van partnerschappen met twee financiële instellingen die ze nog niet hebben onthuld.

De ontwikkeling van hun retail app is gekoppeld aan de eerdere overname van Bridge2 Solutions, een ‘loyalty rewards’ platform. Vóór de overname werkte Bridge2 Solutions met andere bedrijven samen om zo meer dan 1,5 biljoen punten te verzilveren.

Bakkt stelt dat de samenwerking met één van de leiders op het gebied van klantenloyaliteit “kritieke infrastructuur zou gaan bieden aan bedrijven wereldwijd.”

Als een digitaal valutamagazijn streeft Bakkt ernaar om een open platform te creëren voor allerlei crypto gelddiensten, waaronder die voor handel en opslag. Het werd voor het eerst in september 2019 gelanceerd en in november 2019 volgde het met zijn bewaardiensten aan instanties over de gehele wereld. Het bedrijf is momenteel in New York gevestigd.