Banken in Virginia kunnen nu crypto bewaardiensten aanbieden na goedkeuring door senaat

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Banken in Virginia kunnen nu crypto bewaardiensten aanbieden na goedkeuring door senaat

By Charles Thuo - Kort bericht

De Senaat van de staat Virginia heeft een wijzigingswet goedgekeurd die traditionele banken in staat stelt crypto-bewaardiensten aan te bieden. De Senaat stemde unaniem in met de wijzigingswet om crypto-bewaardiensten toe te staan binnen het Gemenebest van Virginia.

Het wetsvoorstel was in januari van dit jaar ingediend door gedelegeerde Christopher T. Head om banken een gunstige omgeving te bieden om cryptodiensten aan te bieden.

Volgens het wijzigingsvoorstel:

"Een bank mag haar klanten virtuele valutabewaringsdiensten aanbieden zolang de bank over 26 adequate protocollen beschikt om risico's effectief te beheren en te voldoen aan de toepasselijke wetgeving."

Het wetsvoorstel werd gestemd met een meerderheid van 39-0 en wacht momenteel op de gouverneur om het in de wet te ondertekenen.

Vereiste voor banken om crypto bewaardiensten aan te bieden

Zodra het wijzigingswetsvoorstel is ondertekend, moeten traditionele banken die crypto-bewaardiensten willen aanbieden aan drie specifieke vereisten voldoen om de diensten te mogen aanbieden. Deze eisen zijn:

  • De bank moet effectieve risicobeheersingsprocessen ontwikkelen.
  • De bank moet een verzekering hebben.
  • De bank moet een crypto risicotoezichtplan starten.

Ook zijn de bankklanten verplicht om hun openbare en privésleutels voor cryptocurrency direct te beheren.

In het amendement staat:

"De bank handelt in een fiduciaire hoedanigheid en zal van klanten eisen dat ze hun virtuele valuta overdragen aan de controle van de bank door nieuwe privésleutels te creëren die door de bank moeten worden bewaard."

Crypto wetten in andere staten in de VS

Andere staten hebben al wetten om te bepalen hoe digitale valuta in de respectieve staten worden gebruikt. Wyoming heeft bijvoorbeeld al wetgeving voor een door de staat uitgegeven stablecoin.

De recente ontwikkeling in staten als Wyoming en Virginia komt een paar weken nadat de House Committee on Financial Services een lange discussie heeft gehouden over de vraag of de wetten op stablecoin en digitale activa op federaal of staatsniveau moeten worden behandeld. Een van de commissieleden uit North Carolina, Patrick McHenry, vroeg de commissie om te kijken naar regelgevingskaders op staatsniveau in plaats van een federale bepaling over stablecoins.

Stablecoins zijn in veel landen over de hele wereld een twistpunt geweest, waarbij Japan zegt dat het de Verenigde Staten zal volgen in de stablecoin regelgeving.