Barclays verbiedt Britse klanten om geld naar Binance over te maken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Barclays verbiedt Britse klanten om geld naar Binance over te maken

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Barclays bank in Londen

Klanten van de Britse Barclays bank kunnen geen geld meer naar de Binance crypto-uitwisseling overboeken, waarbij de bank beweert dat het het geld van haar klanten beschermen moet

De Barclays bank heeft meegedeeld dat haar Britse klanten tot nader order hun Binance accounts niet langer met creditcards of betaalpassen kunnen financieren. De bank beweert dat ze het geld van haar klanten beschermt en de richtlijnen van de Financial Conduct Authority (FCA) volgt.

De in Londen gevestigde bank meldde: “Het is onze verantwoordelijkheid om jouw geld te helpen beschermen. Met dit in gedachten hebben we de beslissing genomen om de creditcard/betaalkaart betalingen aan Binance tot nader order stop te zetten om jouw geld zo veilig te houden.”

De aankondiging van Barclays komt amper twee weken nadat de FCA aankondigde dat Binance Markets Limited niet bevoegd is om cryptogeld operaties in het Verenigd Koninkrijk uit te voeren. De toezichthouder meldde destijds: “Geen enkele andere entiteit in de Binance Group heeft enige vorm van Britse autorisatie, registratie of licentie om een gereguleerde activiteit in het Verenigd Koninkrijk uit te voeren. De Binance Group lijkt Britse klanten via de website Binance.com een reeks van producten en diensten aan te bieden.”

Een woordvoerder van Binance heeft zich tegen de beslissing van Barclays uitgesproken. Volgens de verklaring was de sanctie van de FCA enkel op Binance Markets Limited (BML) van toepassing, dat een afzonderlijke juridische tak van de centrale uitwisseling van het bedrijf is die via Binance.com opereert.

De woordvoerder zei: “We zijn teleurgesteld dat Barclays een eenzijdige actie ondernomen lijkt te hebben op basis van wat een onjuist begrip van de gebeurtenissen lijkt te zijn.” Binance vertelde voor een dialoog met Barclays open te staan om de huidige situatie te bespreken.

De crypto-uitwisseling meldde dat het haar nalevingsverplichtingen zeer serieus neemt en zich in blijft zetten om met de regelgevers samen te werken om zo een beleid te ontwerpen en vorm te geven dat de consumenten beschermt, innovatie aanmoedigt en de crypto-industrie vooruit helpt.

Binance heeft de afgelopen weken in verschillende rechtsgebieden met regelgevende uitdagingen te maken gehad. Naast de uitdagingen in het Verenigd Koninkrijk, moest Binance eveneens haar activiteiten in Ontario stopzetten. De Thailand Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tevens wegens niet-geregistreerde activiteiten een strafrechtelijke klacht tegen Binance ingediend.

De Monetaire Autoriteit van de Kaaimaneilanden (CIMA) heeft ook verteld dat Binance geen licentie heeft om er crypto diensten aan te bieden.