Bayer en VeChain ontwikkelen een blockchain traceringsplatform voor drugs

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bayer en VeChain ontwikkelen een blockchain traceringsplatform voor drugs

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Bayer heeft VeChain gekozen om te werken aan een traceringsplatform dat op blockchain gebaseerd is voor de levering van medicijnen. Dit is bedoeld om bij te dragen aan het complexe proces van deze supply chain.

In een interview met Arterial Network onthulde Bayer China dat het ervoor gekozen had om samen te werken met VeChain, als de technische leverancier voor een nieuwe blockchain aangedreven oplossing. Hierdoor kan de firma, een filiaal van Bayer, klinische geneesmiddelen volgen terwijl deze door het leveringsketen reizen.

Bayer China is een toonaangevend bedrijf in de farmaceutische industrie.

Het systeem, bekend als CSecure, werkt door een batchnummer te laden dat is verbonden met een specifiek medicijn op de blockchain. Deze nummers kunnen vervolgens worden gebruikt om elk medicijn te volgen terwijl het door het leveringsketen beweegt, waardoor tijdstempels en informatie over gebruikersidentificatie op specifieke punten achterblijven. Vanwege de onveranderlijke aard van blockchain technologie kunnen deze afdrukken niet worden gewijzigd of gemanipuleerd door enige entiteit die hiertoe geen toestemming heeft.

Een in 2019 georganiseerde wedstrijd gaf VeChain het recht om met Bayer China samen te werken. Ze hadden voorgesteld dat het bedrijf zou overwegen om een leveringsketen te implementeren die op blockchain is gebaseerd. Dit voorstel werd goedgekeurd en is vervolgens doorontwikkeld tot CSecure.

Volgens het interview was de belangrijkste uitdaging in de competitie, het vinden van een oplossing die ‘de transparantie, effectiviteit en traceerbaarheid van geneesmiddelenbeheer bij klinisch onderzoek kon verbeteren.’

Omdat het voorstel blockchain technologie bevatte, die de voordelen bood van “een hoge beveiliging, traceerbaarheid en onveranderlijke functies” kwam VeChain als overwinnaar tevoorschijn.

Het hele systeem is momenteel gebaseerd op ToolChain, een gepatenteerde ‘Blockchain as a Service’ (BaaS) waarmee VeChain uitgebreide gedistribueerde grootboek technologie-oplossingen kan bouwen en ontwerpen volgens de persoonlijke behoeften en voorkeuren van een klant.

Bayer China is de nieuwste aanwinst die zich bij de indrukwekkende selectie van spraakmakende partnerschappen van dit blockchain project voegt. In juni 2019 maakten de Chinese tak van het supermarktketen Walmart en het Big Four accountantskantoor PwC bekend dat ze samen met VeChain hadden samengewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe food trackingoplossing voor China.

Op het moment van schrijven is er niet veel vrijgegeven over de laatste deal. Een woordvoerder onthulde dat dit komt omdat het bedrijf gebonden is aan een geheimhoudingsverklaring (NDA) en geen verdere informatie over de interne werking van CSecure kan delen.

Sunny Lu, de mede-oprichter en CEO van VeChain, zei dat hij dankbaar was dat Bayer het bedrijf door een rigoureus en uitgebreid proces leidde terwijl ze het productontwerp van CSecure testten.

“We hebben de strengheid van de medische industrie ervaren door met Bayer China samen te werken. Ik waardeer Bayer’s professionaliteit en uitstekende arbeidsethos ten aanzien van de geneeskunde en de gezondheidszorg als geheel”, zei hij.