Beginnershandleiding om gratis NFT kunst te maken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Beginnershandleiding om gratis NFT kunst te maken

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van NFT concept kunst

Nu NFT’s de afgelopen weken de cryptowereld stormenderhand veroverd hebben, vraag jij misschien bij jezelf af hoe jij ook jouw eigen getokeniseerde kunstwerk kunt creëren of waar jij ze verzamelen kunt

Gisteren vroeg één van mijn vrienden me om hulp om een NFT naar zijn broer voor zijn verjaardag te sturen.

De broer van mijn vriend werkt als games designer en ze hadden het allebei over de opwindende mogelijkheden van het maken van in-game NFT onderdelen, zoals skins, wapens, items en banners, die in verschillende games en op platforms gebruikt kunnen worden. Stel je jezelf eens voor dat jij ook jouw indrukwekkende verzameling van items aan je vrienden kunt laten zien en de items kunt opslaan die waardevol in deze games zijn. Dit in plaats van steeds weer opnieuw met een nieuwe game te beginnen, zoals gamers dat momenteel doen.

Omdat we maar weinig tijd hadden, besloten we om van de huidige tools gebruik te maken om daarmee een JPG bestand te tokeniseren; een foto van hun gezinshond om precies te zijn (een verzamelobject waarvan ik denk dat het voorlopig enkel maar in sentimentele waarde zal blijven groeien, maar wie weet!)

Mijn vriend had tot gisteren nog nooit cryptogeld gebruikt, wat het potentieel van NFT’s laat zien om nieuwe gebruikers aan de markt toe te voegen, dus laten we, terwijl het proces nog vers in mijn geheugen ligt, eens kijken hoe jij je eerste NFT kunstwerk kunt creëren.

Dit is wat je nodig hebt:

  1. MetaMask
  2. Koop/verzend wat ETH
  3. Meld je bij OpenSea aan
  4. Creëer je NFT
  5. Verstuur het op de blockchain om het zo te valideren en voilà: je hebt jouw eigen NFT

MetaMask

Je moet allereerst een MetaMask wallet downloaden.

MetaMask is een online wallet met een geavanceerde dApp integratie, waardoor gebruikers met behulp van de Chrome-extensie in DeFi applicaties aankopen kunnen doen.

Je moet voor een mogelijke herstelactie jouw wachtwoordzin op een papier noteren en je bent er nu klaar voor om het te gebruiken.

Koop/verzend wat ETH

Voor het verzenden van NFT’s maak je gebruik van de Ethereum blockchain, dus hoewel het gratis is om een onveranderlijk bestand van jouw afbeelding te creëren, moet je wel gas kosten betalen om het token te kunnen verzenden en valideren.

Stuur wat ETH die je al in jouw bezit hebt naar je nieuwe MetaMask wallet of koop er wat van met behulp van het ingebouwde Wyre platform.

Meld je bij OpenSea aan

Na wat onderzoek en het vermijden van enkele van de duurdere opties voor het maken van een NFT (op één site die we ontdekten kostte dit zelfs 1.500 dollar!), vonden we OpenSea.

OpenSea, de ‘grootste NFT marktplaats’, biedt een gratis service voor het maken van NFT’s, hoewel het token wel op de blockchain gevalideerd moet worden om overdraagbaar en ‘echt’ te zijn.

Creëer je NFT

Wanneer jij de NFT met behulp van een JPG bestand samenstelt, dan kun je kiezen hoeveel commissie de maker ervan ontvangt elke keer dat deze tussen gebruikers overgedragen wordt.

Gebruikers kunnen tevens informatie aan de afbeelding toevoegen, zoals hyperlinks, hoeveel kopieën er gemaakt kunnen worden en geheime berichten waartoe alleen de eigenaar van de NFT toegang heeft.

Verstuur het op de blockchain

Omdat een blockchain in wezen een verzameling van transacties is, is het logisch dat jouw NFT eerst overgedragen moet worden om het bestaan ervan op de blockchain te valideren.

En dat is het! Nu kun jij zelf NFT’s maken om zo grappige cadeaus naar jouw vrienden te sturen of eveneens een meesterwerk te creëren waar iemand miljoenen voor wil neertellen. Ik laat de keuze geheel aan jou over.