Beleggers kochten voor $300 miljoen in Bitcoin vorige week: CoinShares

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Beleggers kochten voor $300 miljoen in Bitcoin vorige week: CoinShares

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Beleggers hebben hun posities vergroot tijdens de prijsdip van vorige week, aldus CoinShares in hun laatste rapport.

Bitcoin-fondsen registreerden een wekelijkse instroom van bijna $300 miljoen, zelfs toen de markt terugdeinsde van de verwoestende ineenstorting van Terra’s LUNA en UST.

Volgens het Digital Asset Fund Flows Weekly Report van CoinShares kochten beleggers de prijszwakte in en voegden ze $299 miljoen toe aan Bitcoin-fondsen.

Bitcoin was de belangrijkste begunstigde, met een instroom van in totaal US $299 miljoen vorige week, wat suggereert dat investeerders massaal naar de relatieve veiligheid van het grootste digitale activum stroomden. Short-Bitcoin zag een kleine instroom van in totaal $0,7 miljoen, een vertraging ten opzichte van voorgaande weken.”

Volgens het rapport hebben Noord-Amerikaanse investeerders $312 miljoen in digitale activa-investeringsproducten gestoken, ondanks de angstaanjagende crash die volgde op de de-pegging van UST en de 100% crash van LUNA.

De uitstroom gedurende de week bedroeg $38 miljoen van Europese investeerders, “waar het sentiment gepolariseerd was,” schreef CoinShares. 

In totaal bedroeg de instroom in crypto-investeringsproducten de afgelopen week $274 miljoen.

Terwijl Bitcoin een toename van de stromen zag, registreerde Ethereum een uitstroom van $27 miljoen. Year-to-date hebben Ethereum-producten een uitstroom van $236 miljoen gezien, of 2,6% van het totale beheerde vermogen (AUM). De instroom in Bitcoin-producten bedroeg vorige week $463 miljoen tot nu toe.

Terra’s AUM daalde met 99%, hoewel sommige investeerders er nog steeds in slaagden om posities met $0,043 miljoen uit te breiden.

BTC/USD en ETH/USD

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 3,6% gestegen en handelt momenteel in de buurt van $30.750, terwijl de ETH van Ethereum ook met 5,4% is gestegen tot $2.120, volgens gegevens van CoinGecko.