Binance Coin prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Binance Coin prijsvoorspelling voor juni 2021

By Saad Ullah - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Zal de recente golf van aanvallen op de Binance Smart Chain een bearish juni voor Binance Coin betekenen?

Binance Coin (BNB), de op drie na grootste munt qua marktkapitalisatie, had de afgelopen maanden een grote prijsstijging geboekt. Maar zal Binance Coin in juni gaan stijgen of zakken na de grote correcties die het naar beneden drukten en de flitsleningen op de Binance Smart Chain die zorgen baren?

Binance Coin begon met iets minder dan 37,5 dollar in 2021, maar steeg al snel in waarde en piekte op 676 dollar voordat er flinke correcties werden toegepast. Vanaf 12 juni zweeft het met 331 dollar op de helft van die waarde. Velen geloven dat het haar grote bullrun beëindigd heeft en nu een rustwaarde heeft gevonden, terwijl anderen geloven dat dit slechts een kleine tegenslag is waarvan het herstellen zal.

Wat heeft juni in petto voor het geëvolueerde uitwisseling token? Laten we eens kijken.

BNB prestaties van één jaar en de huidige prijs

Bron: CoinMarketCap 

Medio juni 2020 was BNB met een waarde van 16 dollar nog een laaggeprijsde munt. In die tijd was het min of meer nog een native token voor de Binance uitwisseling, die op het platform kortingen op een handelsvergoeding verstrekte. Toen de DeFi echter begon te draaien en Binance haar Binance Smart Chain lanceerde (een parallelle door smart contracts gestuurde blockchain voor haar Binance Chain), begon het pas echt interessant te worden.

De Binance Coin steeg al snel in waarde en bereikte op 3 mei 2021 haar recordprijs van 676 dollar. Toen BNB en de cryptomarkt over het algemeen een beetje opgebrand waren, waren veel munten getuige van een afbrokkeling van hun waarde, zo ook BNB. Het kost tegenwoordig 331 dollar, wat 50% van haar ATH is, maar wat nog steeds een geweldige prestatie is, aangezien dit een groei van 2.068% binnen slechts 12 maanden is.

Binance Coin prijsfactoren in juni 2021

Er zijn een aantal factoren in de crypto-arena die op de BNB prijs van invloed kunnen zijn.

De DeFi hergroei

Op het hoogtepunt, slechts een maand geleden op 12 mei, bedroeg de totale waarde vergrendeld (TVL) in DeFi projecten ongeveer 86.191 miljard dollar. Terwijl de sentimenten afkoelden, is de waarde inmiddels naar 56,3 miljard dollar teruggezakt, maar zelfs dan behoudt de Binance Smart Chain (BSC) met 25,64 miljard dollar nog steeds meer dan 45% van die vergrendelde waarde.

Bron: www.defistation.com

Als een belangrijke DeFi blockchain kan BSC’s toegenomen gebruik van DeFi protocollen de waarde van Binance Coin in juni opdrijven, aangezien DeFi opnieuw steeds meer waarde begint te huisvesten.

Flitslening aanvallen

In de afgelopen weken waren er zeven verschillende DeFi platforms die op BSC draaien die aan flitsleningen aanvallen onderhevig waren, waarbij de kwaadwillenden de smart contracts konden misbruiken om een flitslening af te sluiten (een snelle lening zonder onderpand die meestal binnen één bloktijd plaatsvindt), massaal een andere activa te kopen, waardoor de waarde van de laatste ten opzichte van de lening steeg, en deze vervolgens onmiddellijk te verkopen om daarna het geleende bedrag terug te geven en de winst te behouden.

Deze kwetsbaarheden, hoewel niet op de Binance Smart Chain zelf maar op platforms die erop gebouwd zijn, hebben hun effect op de Binance Coin, waarbij de laatste aanval op 4 juni plaatsvond. Binance heeft de ontwikkelaars opgeroepen om hun applicaties op een betere manier te coderen en heeft via de beroemde blockchain beveiligingsbedrijven PeckShield en CertiK Security Leaderboard zelfs gratis consulten aangeboden.

Hoewel een robuuste beveiligingsmaatregel waarschijnlijk op korte termijn geen positief effect op de BNB prijs zal hebben, zal een nieuwe uitbuiting de waarde ervan verder naar beneden trekken.

Waar je vandaag Binance coin kan kopen

Binance Coin voorspelling

De cryptowereld wordt aanzienlijk door elkaar geschud door de diverse regeringen die de laatste tijd allerlei standpunten over cryptovaluta’s innemen, en dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen voor de Binance Coin prijs hebben. Laten we in de tussentijd de fundamentele indicatoren even opzij schuiven en eerst even kijken naar wat verschillende technische analisten over de BNB prijsvoorspelling te zeggen hebben.

Bron: www.gov.capital

Met behulp van hun eigen machine learning systeem kan Gov Capital verschillende inputs opnemen, zoals de volume, prestaties uit het verleden en de marktcycli. Volgens het platform zal de negatieve trend op korte termijn aanhouden en kan BNB deze maand op 173 dollar afgesloten worden, met daarbij een mogelijk optimistische maximumprijs van 190 dollar of een pessimistisch resultaat van rond de 151 dollar.

Bron: Binance 

Kijkend naar de 1-daagse kaarsen van BNB, laat de trend hetzelfde bij de MACD zien. De magenta lijn (MACD) in het onderste gedeelte van de grafiek staat op het punt een bearishe crossover te maken, wat betekent dat de prijzen waarschijnlijk zullen zakken. De Binance Coin zou eind juni onder het 200 dollar niveau kunnen verhandelen.

De bovenstaande twee voorspellingen bieden dezelfde vooruitzichten voor een enigszins bearishe Binance Coin markt. Dit is uiteraard een puur technische analyse die van prijsbewegingen en trends uit het verleden gebruik maakt. Een verandering in het marktsentiment kan deze neerwaartse beweging immers omdraaien (of het mogelijk nog verder stimuleren).

Een belangrijke fundamentele actie die BNB nog meer in het rood kan duwen, is een andere aanval op één van de diverse DeFi protocollen die voortdurend in de keten opduiken. Afgezien daarvan, met de volgende fiscale budgetten die openbaar gemaakt worden, zal elke stap van een voornaam land in de richting van het indammen van cryptovaluta’s hier alsook aan bijdragen.

Aan de andere kant zal het voorgestelde budget van president Biden een belangrijke DeFi booster zijn. De geschatte 6 biljoen dollar zal immers tot meer fiat injectie in de Amerikaanse economie leiden, wat alleen maar in inflatie en nog lagere rentetarieven zal resulteren.

Tijdens de financiering van de coronavirus hulp van de voormalig president Trump werd er (echt en virtueel) een enorme hoeveelheid aan dollars door de Federal Reserve gedrukt, iets wat een belangrijke drijfveer was om mensen ertoe aan te zetten in cryptogeld te investeren en op DeFi gebaseerde farming, wat uiteindelijk ook tot een hausse voor BNB leidde toen de op BSC gebaseerde platforms investeringen aan begonnen te trekken.