Binance doneert $10 miljoen aan Oekraïne na pleidooi overheid voor crypto donaties

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Binance doneert $10 miljoen aan Oekraïne na pleidooi overheid voor crypto donaties

By Charles Thuo - Kort bericht

De cryptogemeenschap heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Oekraïense regering aan de cryptogemeenschap om Oekraïne te steunen door middel van donaties van digitale activa. De laatste donatie kwam van een van de grootste cryptocurrency-exchanges, Binance, die heeft toegezegd om in deze moeilijke tijden voor $10 miljoen aan digitale activa aan Oekraïne te doneren.

In het recente verleden zijn cryptocurrencies naar voren gekomen als de go-to-methode voor donaties vanwege hun talrijke voordelen ten opzichte van traditionele methoden voor geldoverdracht en banken. In een notendop, de traditionele methoden voor geldoverdracht waren duur, traag en in de meeste gevallen zeer beperkt vanwege overheidstoezicht.

In het weekend heeft de Oekraïense regering via de vice-premier die ook fungeert als minister van digitale transformatie in het land, Mykhailo Fedorov een beroep gedaan op de steun van de cryptogemeenschap en drie adressen gestuurd waar de cryptodonaties naartoe moeten worden gestuurd.

Oproep om Russische crypto-gebruikers te blokkeren

Naast het oproepen tot donaties, deed de vice-premier ook een beroep op crypto-uitwisselingen over de hele wereld om Russische gebruikers de toegang tot cryptodiensten te blokkeren.

Fedorov zei:

“Ik vraag alle grote crypto-exchanges om adressen van Russische gebruikers te blokkeren. Het is cruciaal om niet alleen de adressen van Russische en Wit-Russische politici te bevriezen, maar ook om gewone gebruikers te saboteren.”

Meer dan $19 miljoen aan cryptodonaties tot nu toe

Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen, heeft de cryptogemeenschap donaties van digitale activa ter waarde van meer dan $19 miljoen naar de Oekraïense regering gestuurd.

Volgens rapporten van blockchain-analysebedrijf Elliptic was het totale bedrag dat op 27 februari om 23:50 UTC door de Oekraïense regering was ontvangen $18,9 miljoen. Het merendeel van de donaties kwam binnen na de oproep van de vicepremier. Volgens het rapport werden de meeste donaties gedaan via Ether en Bitcoin.

De grootste donatie tot nu toe is afkomstig van Binance, die $10 miljoen aan digitale activa heeft gedoneerd.

“De donatie zal worden verdeeld tussen grote intergouvernementele organisaties en non-profitorganisaties die al ter plaatse zijn, waaronder UNICEF, UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie, iSans en mensen in nood, om ontheemde kinderen en gezinnen in Oekraïne en zijn buurlanden te helpen ondersteunen.”

Binance heeft een cryptodonatiewebsite-portaal opgezet met de naam 'Ukraine Emergency Relief Fund', dat meer dan 156 BTC (ter waarde van ongeveer $5,8 miljoen) heeft ontvangen van meer dan 214 donoren.

De oprichter van Polkadot sprak ook zijn wens uit om via DOT te doneren als er een DOT-adres wordt opgegeven.