Binance is nu de grootste crypto derivaten uitwisseling

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Binance is nu de grootste crypto derivaten uitwisseling

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van de Binance handelsplatform app

Binance overtreft Huobi en OKEx om op basis van handelsvolume wereldwijd de grootste uitwisseling voor crypto derivaten te worden

Na Huobi en OKEx in te halen is Binance nu de leidende crypto derivaten uitwisseling. De recentste prestatie van Binance werd in een rapport onthuld dat onlangs door het Britse databedrijf CryptoCompare gepubliceerd werd.

Volgens het rapport werd Binance vorige maand met een handelsvolume van 164,8 miljard dollar qua handelsvolume de grootste derivaten uitwisseling. Binance liep voorop ondanks het feit dat het volume sinds augustus met 10,7% daalde. Binance wordt in september gevolgd door Huobi (156,3 miljard dollar met een daling van 25,8%), OKEx (155,7 miljard dollar met een daling van 18,5%) en BitMEX (56,4 miljard dollar met een daling van 30,7%).

Huobi, Binance en OKEx waren vorige week goed voor 90% van het derivaten volume. Het totale maandelijkse handelsvolume daalde in september echter met 17,5% ten opzichte van wat in augustus werd opgetekend. De daling was echter niet alleen beperkt tot de derivatenmarkt, want CryptoCompare voegde eraan toe dat de spotmarkt met 676,6 miljard dollar vorige maand ook een daling van 17,5% zag.

Ondanks de afname van het maandelijkse handelsvolume, bereikten de dagelijkse volumes op 3 september een nieuw jaarhoogtepunt op de derivaten uitwisselingen. In het rapport stond: “Hoewel het maandelijkse top-tier uitwisseling volume sinds augustus is gedaald, bereikten de dagelijkse volumes op 3 september 2020 een hoogtepunt voor het jaar, waarbij er 27,6 miljard dollar werd verhandeld. Het vorige hoogtepunt van het jaar was 27,1 miljard dollar op 27 juli 2020”.

Gedecentraliseerde crypto-uitwisselingen winnen aan populariteit

In het CryptoCompare rapport werd tevens gekeken naar de prestaties van gecentraliseerde uitwisselingen (CEX) en gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX). Volgens het rapport handelde 46,2% van de gebruikers op DEX’s vanwege de anonimiteit van deze platforms. Door de opkomst van het ecosysteem van gedecentraliseerde financiën (DeFi) is een toenemend aantal personen op DEX’s overgestapt. Als gevolg hiervan winnen gedecentraliseerde beurzen een groter marktaandeel van het verhandelde volume in de cryptogeld omgeving

Uit de statistieken van CryptoCompare blijkt verder dat naast anonimiteit de andere DEX functies die handelaren aantrekken onder meer zijn: zelfbewaring, rendement opbouwen, transparantie van de marktstructuur, plus geen externe operator.

De meeste cryptohandelaren gebruiken echter nog steeds gecentraliseerde uitwisselingen vanwege hun hogere liquiditeit en fiat compatibiliteit. Hoewel gedecentraliseerde beurzen blijven groeien, bieden ze nog steeds niet het liquiditeitsniveau dat gecentraliseerde beurzen zoals Binance, Coinbase en Huobi bieden.

Vanwege de enorme liquiditeit van gecentraliseerde beurzen, denken de operatoren dat ze een aanzienlijk concurrentievoordeel hebben ten opzichte van DEX. Sommige operators zijn van mening dat het onwaarschijnlijk is dat gedecentraliseerde beurzen de gecentraliseerde beurzen de komende twee jaar in termen van liquiditeit zullen inhalen.