Binance lanceert Microsoft, Apple en Microstrategy aandelentokens

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Binance lanceert Microsoft, Apple en Microstrategy aandelentokens

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De uitwisseling voegt de nieuwe noteringen aan de huidige aandelentokens voor Coinbase (COIN) en Tesla (TSLA) toe

De crypto-uitwisseling Binance heeft vandaag aangekondigd dat het drie nieuwe aandelentokens zal gaan aanbieden. Dit zijn om precies te zijn: Microstrategy (MSTR) die vandaag vermeld wordt, Apple (AAPL) dat vanaf 28 april beschikbaar zal zijn en Microsoft (MSFT) dat vanaf 30 april beschikbaar zal zijn. Alle drie de tokens worden in handelsparen met BUSD genoteerd.

Elk aandelentoken vertegenwoordigt één aandeel van het aandeel waarvan het de prestaties op de voet volgt en wordt volledig ondersteund door de onderliggende waarde die door CM-Equity AG (CM-E) aangehouden wordt, een gereglementeerde vermogensbeheerder in Duitsland. CM-E geeft de aandelentokens uit en verkoopt deze, waarvan de handel een KYC naleving vereist en niet op het vasteland van China, Turkije en de Verenigde Staten beschikbaar is.

De nieuwe tokens zijn tijdens de traditionele uren van de uitwisseling verhandelbaar en geven hun houders het recht op een economisch rendement op de onderliggende aandelen, zoals potentiële dividenden. Ze bieden de houders echter geen stemrecht en in tegenstelling tot traditionele aandelen stellen aandelentokens haar gebruikers in staat om fractionele aandelen van de op de uitwisseling genoteerde bedrijven te kopen.

Dit zijn niet de eerste aandelentokens van Binance. De uitwisseling vermeldde eerder op 12 april tokens voor Tesla (TSLA), op 15 april gevolgd door tokens voor Coinbase (COIN).

De Binance CEO Changpeng Zhao zei destijds: “Als uitwisseling zullen we geen goed handelsvolume missen. Ook willen wij $COIN ondersteunen. Sommige uitwisselingen verzetten zich tegen het plaatsen van #bnb omdat ze denken dat het @binance kan helpen. Hun verlies. Ze laten zo de kansen van de marktkapitalisatie en het ecosysteem van derden liggen. We evalueren/vermelden munten van collega uitwisselingen op dezelfde manier als elke andere munt. Als ze gebruikers hebben, dan noteren we ze. Een win, win.”

Deze noteringen hebben echter enige ongewenste aandacht van toezichthouders gekregen. De Financial Times meldde vorige week dat de Europese toezichthouders de nieuwe aandelentokens onder de loep zullen nemen om te zien of ze aan de regels inzake transparantie en bedrijfsinformatie voldoen.

Volgens de Europese regelgeving zou Binance, als de aandelentokens als effecten worden beschouwd, een formeel investeringsprospectus moeten verstrekken. CM-E beweert dat dit niet nodig is, aangezien de aandelentokens in de eigen cryptovaluta van Binance worden verrekend, niet aan andere klanten kunnen worden overgedragen en niet dezelfde stemrechten verlenen.

Omdat Binance niet specificeert of de aandelentokens effecten of derivaten zijn, blijven ze in een grijs gebied legaal. De Britse Financial Conduct Authority werkt nu met Binance samen om het product te definiëren.