Binance Uganda sluit op 11 november

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Binance Uganda sluit op 11 november

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Kampala, de hoofdstad van Oeganda

De Afrikaanse uitwisseling, die in oktober 2018 geopend werd, sluit op 11 november alle handelsdiensten

De crypto-uitwisseling gigant Binance heeft aangekondigd dat het alle handelsdiensten per 11 november in Binance Oeganda sluit nadat het de stortingen vorige week stopte. Het bedrijf had eerder ook de sluiting van Binance Jersey aangekondigd, de crypto-uitwisseling op de Britse eilanden.

De Afrikaanse uitwisseling werd in oktober 2018 opgericht en vertegenwoordigde de inspanningen van het bedrijf om van de cryptogeld belangstelling te profiteren in een land waar veel families van grensoverschrijdende overboekingen afhankelijk zijn, maar geen bankrekeningen kunnen krijgen. De grootste crypto-uitwisseling ter wereld was van plan het als een startpunt te gebruiken om in heel Afrika burgers te bereiken.

De gebruikers van de uitwisseling die uit Oeganda komen, worden nu verzocht om naar transacties op Binance.com over te schakelen, dat al begonnen is met de acceptatie van stortingen in Oegandese shilling via mobiel geld, bankoverschrijvingen, creditcards of betaalpassen.

Chenpeng Zhao, de Chief Executive Officer (CEO), legde uit dat de consolidatie van de Jersey en Oeganda uitwisselingen een “zakelijke beslissing” was, aangezien de fiat stortingen van Oegandese shilling tezamen met de bankoverschrijvingen ervan aan de wereldwijde uitwisseling van het bedrijf toegevoegd zijn.

“Alle functies die Binance Uganda biedt [worden] nu samen met onze zakelijke fiat partners door Binance.com gedekt. Er is daar een zeer minimaal aantal gebruikers, dus heeft het geen zin om twee platforms te onderhouden”, legde Zhao uit.

Tot nu toe lijkt Binance standvastig met haar andere lokale uitwisselingen te zijn, zoals Binance Singapore. Het kondigde onlangs ook de lancering van Binance Turkije aan.

In reactie op degenen die vermoeden dat Binance haar Amerikaanse dochteronderneming gebruikte om regelgeving te omzeilen, verduidelijkte Zhao dat het bedrijf op goede voet met toezichthouders stond.

“Sommige mensen hebben dat verkeerd geïnterpreteerd, omdat we misschien lokaal met de toezichthouder in de problemen kwamen of zoiets. Maar dat is niet het geval. We hebben goede relaties met toezichthouders op de beide plaatsen waar we een uitwisseling afbouwen. Het is gewoon een zakelijke beslissing”, zei hij.

“Het is een verliesgevende locatie voor ons omdat het niet genoeg geld genereert om winstgevend te zijn en iedereen toch Binance.com gebruikt”, voegde Zhao toe.

De CEO heeft Binance Uganda in het verleden een “onafhankelijke uitwisseling” genoemd. Na een beveiligingsinbreuk in 2019 die tot 40 miljoen dollar schade leidde, verzekerde Binance Uganda haar gebruikers dat het geld “veilig en gescheiden van Binance.com is”.

Binance Uganda had in september van dit jaar opnieuw een onafhankelijk besluit genomen, iets wat tot discussies leidde toen het de Binance Coin (BNB) schrapte nadat het beweerde dat het niet aan haar handelsnorm voldeed.