Bitcoin bereikt in maart waarschijnlijk $50k, zegt CEO deVere

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin bereikt in maart waarschijnlijk $50k, zegt CEO deVere

By Hassan Maishera - Kort bericht

Bitcoin handelde de afgelopen dagen boven de $40k en zou binnenkort boven de $50k kunnen stijgen.

Nigel Green, oprichter en CEO van het wereldwijde financiële adviesbureau deVere Group, is ervan overtuigd dat Bitcoin voor het einde van de maand $50k zal bereiken. Hij legde deze verklaring af omdat Bitcoin de afgelopen dagen boven het $40k-niveau handelde.

Volgens Green zal Bitcoin $50k bereiken, aangewakkerd door de aanhoudende onrust in Oekraïne. De CEO van deVere zei;

"In de afgelopen 24 uur is Bitcoin op een gegeven moment met meer dan $6.000 gestegen tot boven $44.000 – de scherpste dagelijkse stijging sinds februari 2021. Zoals het er nu uitziet, zie ik geen reden waarom dit prijsmomentum zou moeten haperen. Ik denk dat we kunnen verwachten dat Bitcoin tegen het einde van deze maand $50.000 zal bereiken. Het is nog te vroeg om te zeggen of Bitcoin het hoogste niveau ooit, van $68.000 in november 2021, weer zal bereiken.”

Green voegde eraan toe dat het verplaatsen van $50k naar $68k niet zo'n enorme sprong voor Bitcoin zou zijn, aangezien de cryptocurrency dergelijke bewegingen gewend is. Hij voegde eraan toe;

“De situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft aanzienlijke financiële onrust veroorzaakt en individuen, bedrijven en zelfs overheidsinstanties – niet alleen in de regio maar wereldwijd – zijn op zoek naar alternatieven voor traditionele systemen. Nu banken sluiten en geldautomaten leegraken, wordt gedreigd met persoonlijke spaargelden om de oorlog van te betalen, en wordt het grote internationale betalingssysteem SWIFT ingezet, onder andere om een levensvatbaar, gedecentraliseerd, grenzeloos, fraudebestendig, niet in beslag te nemen het monetaire systeem bloot te leggen.”

Volgens Green zijn cryptocurrencies geloofwaardige alternatieven voor investeerders geworden en zullen ze de Amerikaanse dollar als wereldwijde reservevaluta stevig blijven beconcurreren. Hij vervolgde dat;

“Slimme beleggers weten dit en zullen hun blootstelling aan cryptocurrencies verder vergroten voordat de prijzen verder stijgen. De aantrekkingskracht van wereldwijde, digitale valuta in onze steeds meer door technologie gedreven wereld blijft natuurlijk niet onopgemerkt door institutionele beleggers, waaronder kredietverenigingen, banken, grote fondsen zoals een beleggingsfonds of hedgefonds, durfkapitaalfondsen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Sommige rapporten zeggen zelfs dat instellingen – die enorm kapitaal, expertise en reputatie-invloed met zich meebrengen – nu de dominante handelaren van cryptocurrencies zijn.”

Bitcoin is momenteel met minder dan 1% gedaald in de afgelopen 24 uur en handelt nu boven de $42k per munt.