Bitcoin blijft worstelen onder het weerstandsniveau van $40k

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin blijft worstelen onder het weerstandsniveau van $40k

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Bitcoin blijft worstelen onder het niveau van $40k, ondanks dat het de afgelopen 24 uur meer dan 2% in waarde is gestegen.

De bredere markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen dagen gemengde prestaties gekend.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency ligt sinds het begin van de week boven het niveau van $1,7 biljoen.

Bitcoin, de meest toonaangevende cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, is de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gestegen. Het handelt echter nog steeds onder het niveau van $40k. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $38.600 per munt.

De toonaangevende cryptocurrency is de afgelopen dagen in de schijnwerpers gekomen na de Russische invasie van Oekraïne.

Er zijn berichten dat Russen Bitcoin en andere cryptocurrencies gebruiken om de financiële sancties die aan het land zijn opgelegd te omzeilen.

Ondanks de huidige goede prestaties blijft Bitcoin onder het weerstandsniveau van $40k handelen. Als de markt echter de komende uren en dagen momentum opbouwt, kan Bitcoin binnenkort het psychologische niveau van $40k overschrijden.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De BTC/USD 4-uurgrafiek is momenteel bullish, aangezien de leidende cryptocurrency tot nu toe goed heeft gepresteerd. De technische indicatoren laten zien dat Bitcoin momenteel herstelt van zijn recente bearish prestaties.

De MACD-lijn is de positieve zone binnengegaan dankzij de aanhoudende positieve prestatie. De 14-daagse relatieve sterkte-index van 50 laat zien dat Bitcoin momenteel op weg is naar de overbought-regio als het huidige marktmomentum aanhoudt.

Als de bulls de controle behouden, zal Bitcoin de komende uren waarschijnlijk het weerstandsniveau van $40k overschrijden. Het zou echter de steun van de bredere cryptocurrency-markt nodig hebben als het voor het einde van de week het weerstandspunt van $42.590 wil overschrijden.