Bitcoin breekt de $ 8000

In de afgelopen 7 dagen heeft de Bitcoin een rally van maar liefst 30% doorgemaakt. Bescheiden in vergelijking met de prijsexplosie van 2017. Volgens eToro ligt de koers van de Bitcoin op dit moment boven de $8,000, met een hoogtepunt van $8,309. Naar verwachting blijft de leidende cryptocurrency de koers dagelijks breken, waardoor verdere stijging wordt verwacht.

Bitcoin $8000

Gedurende het jaar hebben experts het niveau van $6000 als belangrijke grens gemarkeerd, waardoor het voor de Bitcoin moeilijk was om terug te keren naar een hoogtepunt.

Na een grote pauze, is het geen verrassing dat we het prijsniveau weer boven de $ 8000 zien. Dit prijsniveau is sinds juli vorig jaar niet bereikt. Als de $ 8.474 grens wordt doorbroken (waar we op dit moment heel dicht bij zijn), zou het onmiddellijke doel terugvallen naar het veelbesproken $ 10.000-niveau.

Beleggers staan nu aan de bullish kant van de markt. Op zoek naar geld bij shorts of het simpelweg breken van highs. Nieuwe investeerders staan voor de beslissing om te kopen via een exchange of een broker. Wat gemak en snelheid betreft is kopen met een CFD provider zoals Etoro aantoonbaar gunstiger, vooral met de toegenomen liquiditeit die een broker kan bieden. Dit betekent dat je kunt kopen tegen de prijs die je wilt en het maakt verkoop een stuk makkelijker.

Waarom is de Bitcoin gestegen?

Hoewel de exacte redenen achter de bull run tot nu toe nog onduidelijk zijn, hebben theoretici hun ideeën over de prijsstijging.

Is Bitcoin een veilige haven?

Is Bitcoin op dit moment een veilige haven? Nu president Trump de handelsoorlog tussen de VS en China heeft aangekondigd, heeft de aandelenmarkt dit jaar zijn grootste neergang gekend. Beruchte veilige havens zoals goud en de Japanse yen, hebben beide stijgingen doorgemaakt. Daarnaast heeft de Bitcoin zijn rally gezien. Er zou daarom een voor de hand liggende veronderstelling kunnen worden gemaakt dat de Bitcoin een veilige haven voor investeerders wordt.

Binance toeval?

Het is interessant dat dit toevallig allemaal gebeurde terwijl Binance trading werd gepauzeerd. Door diefstal van hackers van maar liefst $40 miljoen, moest de cryptocurrency exchange tijdelijk haar deuren sluiten. Tijdens deze periode vond de Bitcoin rally plaats. Binance CEO, Changpeng Zhao overwoog om een terugdraaiing van de Bitcoin-blockchain na te streven, wat meteen werd afgewezen door de community. Dit benadrukt de robuustheid van de cryptocurrency, die beleggers mogelijk de reden heeft gegeven om Bitcoin te kopen.

ICO & mainstream media

Een andere reden voor de rally zou het dalen van de ICO kunnen zijn, wat realistisch gezien niet de katalysator zal zijn omdat de ICO-markt zich sinds medio 2018 heeft teruggetrokken en daarmee ook de voortdurende berichten in de mainstream media.

Bloomberg maakt nog nog steeds meldingen over bitcoin voor institutionele investeerders die zullen blijven handelen. De CME Group berreikte op 13 mei een handel record, wat vertrouwen zal wekken op de crypto-markt.

Kunnen we verdere stijgingen verwachten?

Ondanks dat de exacte reden achter de prijsstijging van de Bitcoin niet bekend is, zijn er onderliggende factoren die vertrouwen wekken op de markt.

Vanuit technisch oogpunt is een niveau van $10,000 de nieuwe voor de hand liggende prijsgrens. Beleggers die de markt willen betreden, zullen op zoek moeten gaan naar de beste plaatsen om te kopen, bij voorkeur tijdens een pull back. Iedere prijsvermindering zou een mogelijkheid kunnen bieden om te kopen. $7,500 is een goed prijsniveau, maar een korte termijn pull back zou ook voldoende kunnen zijn.

Bitcoin $10,000

Kunnen we verwachten dat Altcoins zullen volgen?

Uit ervaring weten we dat wanneer de Bitcoin stijgt, de rest zal volgen. Ook nu lijkt dit van toepassing te zijn. Ripple volgt vandaag met een prijsstijging van 20%. Ether gaat geleidelijker, maar stijgt ook in waarde.

Waarschijnlijk moet Ripple in de gaten worden gehouden, omdat Ripple dit jaar volgens eToro met $0.376 het hoogste prijsniveau heeft gebroken. De volgende doelniveaus liggen respectievelijk rond de $0.45 en de $0.56.

Ripple

Voor geïnteresseerden in het kopen van Bitcoin, proberen we verschillende aanbieders uit om de beste marktaanbieder te vinden. Bekijk hieronder onze huidige favorieten.

eToro
Belangrijkste kenmerken
Prijswinnend platform voor cryptovalutahandel
11 betaalmethoden, waaronder PayPal
Gereguleerd door FCA & CySEC
Minimale storting
£160
United Kingdom
Belangrijkste kenmerken
Prijswinnend platform voor cryptovalutahandel
11 betaalmethoden, waaronder PayPal
Gereguleerd door FCA & CySEC
Beste munten
Betaalmethoden
Kredietkaart, Debetkaart, Overschrijving, PayPal, Skrill, NETELLER, Yandex, WebMoney, UnionPay, Western Union, MoneyGram
eToro is een sociaal handelsplatform gevestigd in Cyprus. Het bedrijf heeft gezorgd voor een omwenteling in de online handel door innovatieve manieren te introduceren waarmee handelaren financiële markten kunnen benutten.
75% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's met deze provider. U dient te overwegen of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
AVATrade
Belangrijkste kenmerken
Meerdere prijswinnende makelaar
Verhandel topcrypto's zoals BTC, BCH & ETH
Geen commissies
Minimale storting
£100
United Kingdom
Belangrijkste kenmerken
Meerdere prijswinnende makelaar
Verhandel topcrypto's zoals BTC, BCH & ETH
Geen commissies
Beste munten
Betaalmethoden
Overschrijving, Kredietkaart, PayPal, MoneyBookers, WebMoney, NETELLER
Ava Financial Ltd beheert de forexmerken AvaFX en AvaTrade en alle daarmee verband houdende activiteiten. Het bedrijf heeft een bijkantoor in Dublin, Ierland, waardoor het een operationele vergunning van de Ierse autoriteiten kon krijgen.
CFD's zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van leverage. 71% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.
Finmax
Belangrijkste kenmerken
Bied meer dan 40 verschillende cryptocurrencies aan
Gegarandeerde opname binnen 48 uur
Gratis bekroond educatief materiaal
Minimale storting
£200
United Kingdom
Belangrijkste kenmerken
Bied meer dan 40 verschillende cryptocurrencies aan
Gegarandeerde opname binnen 48 uur
Gratis bekroond educatief materiaal
Beste munten
Betaalmethoden
Overschrijving, Kredietkaart, Debetkaart, Wallet One