Bitcoin Bull Run geruchten: de transactienummers stijgen maar een invloedrijke whale heeft z’n twijfels

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin Bull Run geruchten: de transactienummers stijgen maar een invloedrijke whale heeft z’n twijfels

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin munt

De geruchten over een Bitcoin run in 2020 blijft groeien. Sommige analisten voorspellen dat BTC dit jaar een recordhoogte zou kunnen bereiken. Maar waar is dit op gebaseerd? En wie is de zogenaamde ‘whale’ die een andere mening heeft?

Het dagelijkse aantal van transacties is gestegen

Belangrijke statistische gegevens laten zien dat het cumulatieve totaal van dagelijkse Bitcoin transacties de afgelopen tijd is toegenomen. Op 3 februari bereikte het een geschatte waarde van 3,5 miljard dollar. Dit is het hoogste niveau dat het Bitcoin netwerk de afgelopen jaren bereikt heeft.

Een cruciaal gegeven hierbij is dat de laatste keer dat deze waarde bereikt werd, tijdens de bubbel van 2017 was. Dit was het moment waarop we een gigantische Bitcoin run zagen die de prijs omhoog liet schieten. Op dat moment overschreed de totale waarde van transacties zelfs de grens van 5 miljard dollar.

Het is eveneens een hoger aantal transacties dan tijdens de rally van juni en juli in 2019. Sommige experts beschouwen dit als een teken dat steeds meer mensen BTC omarmen. Als dit waar is, dan zal het waarschijnlijk alsook de prijs opdrijven, mits de trend zich doorzet.

Een andere stemming die bij sommige BTC investeerders heerst, is dat de prijs van Bitcoin omhoog zal schieten als het een weerstandsniveau van 10.000 dollar overschrijdt. Peter Brandt is de meest gevolgde handelaar op Twitter en hij heeft onlangs statistieken gepubliceerd die lijken te wijzen op een nieuwe Bitcoin bull run.

Wie is de walvis die geen Bitcoin Bull Run verwacht?

Joe007 is de gebruikersnaam van één van de meest invloedrijke BTC walvissen. Hij werd vermeld als de meest succesvolle handelaar op Bitfinex in de afgelopen maanden en verdiende in december en januari 20 miljoen dollar winst.

Hij beweert dat de belangrijkste gegevens niet in het aantal dagelijkse transacties zitten. Volgens Joe007 is de hoeveelheid fiat geld dat verplaatst wordt naar crypto valuta’s het belangrijkste detail.

Op dit moment denkt hij niet dat deze waarde groot genoeg is om de suggestie van een aankomende Bitcoin run te rechtvaardigen. Ter ondersteuning van zijn theorie wijst hij op het voorbeeld van de populaire Tether. Deze cryptomunt wordt als een goede indicator gezien van hoeveel nieuw geld er naar cryptos gaat.

Joe007 zegt dat er sinds juli 2019 niet veel groei is in USDT. Hij wijst erop dat dit heel moeilijk uit te leggen zou zijn als wij ons temidden van een nieuwe bull market zouden bevinden.

Zoals altijd zijn er tal van verschillende meningen in de crypto geldwereld. Degenen die geld verdienen zijn echter degenen die correct raden of er een nieuwe Bitcoin run is, of niet. Ze moeten daarnaast op het cruciale moment handelen.