Bitcoin Cash doorbreekt na Kim Dotcom’s steun de 300 dollargrens

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin Cash doorbreekt na Kim Dotcom’s steun de 300 dollargrens

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Foto van Bitcoin Cash coins op een smartphone

De hard fork van Bitcoin zou volgend jaar de 3.000 dollar kunnen bereiken als de voorspelling van Kim uit mocht komen

De zesde grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie kende een dramatische prijsstijging toen deze door Kim Dotcom gesteund werd, een beroemde ondernemer en politieke beïnvloeder. Hij verklaarde dat Bitcoin Cash een geweldige munt is voor het verwerken van betalingen, en dat hij verwacht dat de prijs in 2021 3.000 dollar zal bedragen.

Bitcoin Cash heeft daarna voor haar algehele vooruitzichten een flinke boost gekregen, die nu extreem optimistisch zijn. Als we naar de prestaties van week tot week kijken, boekte BCH een winst van 16,49%. Dit overtreft de 11,62% week tot week winst van BTC, evenals de 0,37% winst van ETH. XRP eindigde in dezelfde periode in het rood en boekte een verlies van 1,97%.

Op het moment van schrijven verhandelt BCH voor 362 dollar, een stijging van 14,15% maand-op-maand.

BCH/USD

Als we naar de wekelijkse prijsgrafiek kijken, dan heeft Bitcoin Cash een driehoeksformatie gevormd die het op dit moment probeert te passeren. De zesde grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie werd als gevolg van de eerder genoemde steunverklaring voorbij de 300 dollargrens gepusht en bereikte een waarde van 380 dollar. Veel BCH analisten verwachten echter een prijsniveau van 500 dollar, vóór een lichte consolidatie.

Als BCH erin slaagt de driehoeksformatie te doorbreken, dan is het 720 dollar niveau op de middellange termijn het meest waarschijnlijke doel. Als het echter besluit om binnen de driehoeksformatie te blijven, dan zal BCH waarschijnlijk naar 300 dollar terugvallen en naar een sterk ondersteuningsniveau op zoek gaan.

BCH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het dagelijkse technische overzicht laat zien dat de RSI indicator van Bitcoin Cash snel naar het overbought gebied stijgt. Dit is een goede indicator dat de prijs op korte termijn haar piek bereikt, en dat een consolidatie of een prijspiek in zicht kan zijn.

Het volume van BCH neemt toe, wat een positief teken is en aangeeft dat de meest recente stijging een gezonde zet is. Het volume zal echter hoog moeten blijven om BCH voorbij deze driehoeksformatie te laten komen.

BCH/USD 1-uur prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als we naar het 1-uurs tijdsbestek kijken, dan zien we het BCH volume langzaam na de eerste druk verminderen. De consolidatie na het bereiken van het 380 dollar niveau lijkt een stap die op korte termijn de toekomst zal bepalen.

Als Bitcoin Cash steun in het voortschrijdend gemiddelde van 21 periodes vindt plus qua volume een piek krijgt, dan kan het opwaarts voortzetten. Indien dat niet gebeurt, dan kunnen we verwachten dat het ergens in de buurt van de 300 dollar een ondersteuning zoekt.