Bitcoin daalt kort onder de $40k. Zakt de koers binnenkort naar $35k?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin daalt kort onder de $40k. Zakt de koers binnenkort naar $35k?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De bredere markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen dagen ondermaats gepresteerd.

De markt voor cryptocurrency presteert sinds het begin van de week ondermaats. In de afgelopen 24 uur heeft de totale markt voor cryptocurrency meer dan 4% van zijn waarde verloren, waardoor de totale marktkapitalisatie onder $1,9 biljoen is gedaald.

Bitcoin blijft de leidende cryptocurrency qua marktkapitalisatie, maar blijft lijden onder het bearish sentiment dat momenteel speelt. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin meer dan 5% van zijn waarde verloren.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $40.171 na een paar uur geleden een korte tijd onder het ondersteuningsniveau van $40k te zijn gedaald. In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin meer dan 13% van zijn waarde verloren, waardoor de winst die het eind vorige maand had verzameld, ongedaan werd gemaakt. 

Bitcoin handelde eerder rond de $45k, en het bullish momentum betekende dat het het psychologische niveau van $50k kon uitdagen. Met de huidige markttrend kan Bitcoin de komende dagen of weken echter moeite hebben om zijn positie boven $35k te verdedigen.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De BTC/USD 4-uurgrafiek is momenteel bearish, aangezien Bitcoin ondermaats blijft presteren. De technische indicatoren laten ook zien dat het een van de slechtste presteerders is in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

De MACD-lijn is onder de neutrale zone gedaald, wat op dit moment een sterk bearish momentum voor Bitcoin aangeeft.

De 14-daagse relatieve sterkte-index van 31 laat zien dat Bitcoin zich momenteel in de oversold-regio bevindt.

Als het bearish momentum aanhoudt, zou Bitcoin voor het einde van de dag onder de eerste grote ondersteuningsprijs van $38.886 kunnen dalen. Het zou echter op korte termijn zijn positie boven het tweede grote ondersteuningsniveau van $37.528 moeten verdedigen.

Als het bullish momentum echter terugkeert, zou Bitcoin de komende uren boven het weerstandsniveau van $42k kunnen handelen. Het zou de steun van de bredere markt nodig hebben om de komende uren of dagen opnieuw het niveau van $44k te bereiken.