Bitcoin doet niets, beweert Warren Buffet

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin doet niets, beweert Warren Buffet

By Hassan Maishera - Kort bericht

Miljardair en investeerder Warren Buffet is een van de grootste Bitcoin-critici en hij viel de cryptocurrency opnieuw aan tijdens een recente toespraak.

De CEO van Berkshire Hathaway, Warren Buffet, viel Bitcoin aan tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Volgens Buffet doet Bitcoin niets en zou hij het niet kopen, zelfs niet als het voor $25 zou worden verkocht:

“Of het het komende jaar omhoog of omlaag gaat, of vijf of tien jaar, ik weet het niet. Maar het enige waar ik vrij zeker van ben, is dat het niets oplevert. Er zit magie in en mensen hebben aan veel dingen magie gehecht. Als je me zou vertellen dat je alle bitcoin ter wereld bezit en je het me zou aanbieden voor $25, zou ik het nog niet aannemen, want wat zou ik ermee doen? Ik zou het op de een of andere manier aan je terug moeten verkopen. Het gaat niets opleveren.”

Buffet heeft de afgelopen jaren verschillende keren kritiek geuit op Bitcoin. Dat heeft de markt voor cryptocurrency echter niet belet om te evolueren en groeien. Het crypto-ecosysteem bereikte in november 2021 een recordhoogte van $3 biljoen en marktexperts denken dat het de komende jaren nog meer winst zal boeken.

Vice-voorzitter van Berkshire Hathaway Charlie Munger bekritiseerde ook Bitcoin en verklaarde:

“In mijn leven probeer ik dingen te vermijden die stom en slecht zijn en me er slecht uit laten zien, en bitcoin doet alle drie.”

Bitcoin blijft ‘s werelds grootste cryptocurrency, met een marktdominantie van 41%. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin ligt in de buurt van $750 miljard, een daling van de meer dan $1 biljoen die het zes maanden geleden optekende.

Bitcoin worstelde de afgelopen weken rond het niveau van $40k. Sinds het bereiken van een recordhoogte van $69k in november 2021, heeft Bitcoin meer dan 40% van zijn waarde verloren.

Het bearish sentiment in de markt wordt sterker en de kortetermijnvooruitzichten van de markt zijn momenteel negatief.