Bitcoin dreigt te dalen naar $35k nu de bearish trend sterker wordt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin dreigt te dalen naar $35k nu de bearish trend sterker wordt

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De markt voor cryptocurrency presteerde dit weekend slecht en Bitcoin zou binnenkort verdere verliezen kunnen boeken.

De bredere markt voor cryptocurrency bevindt zich dit weekend in een bearish trend. In de afgelopen 24 uur is de totale marktkapitalisatie voor cryptocurrency met meer dan 4% gedaald en staat deze momenteel boven de $1,7 biljoen.

In de afgelopen zeven dagen heeft de bredere cryptomarkt meer dan $200 miljard verloren. Bitcoin blijft de nummer één cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, maar heeft de afgelopen dagen verliezen opgetekend.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin boven $38k per munt, een daling van meer dan 2% in de afgelopen 24 uur. Als het marktmomentum wordt gehandhaafd, zou Bitcoin voor het einde van de week met verdere verkoopdruk te maken kunnen krijgen en naar het psychologische niveau van $35k kunnen afglijden.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De BTC/USD 4-uurgrafiek is op dit moment bearish, aangezien het bearish sentiment in de markt sterker wordt. De technische indicatoren tonen aan dat BTC de komende uren en dagen verdere verliezen zou kunnen lijden.

De MACD-lijn bevindt zich onder de neutrale zone, wat wijst op een sterk bearish momentum voor Bitcoin. De 14-daagse relatieve sterkte-index van 48 laat zien dat Bitcoin binnenkort het oversold-gebied zou kunnen betreden als de huidige marktomstandigheden aanhouden.

Als de bears de controle behouden, kan Bitcoin voor het einde van de dag onder het eerste grote ondersteuningsniveau van  37.102 zakken. Dit zou de eerste keer zijn dat Bitcoin onder $38 handelt sinds het begin van de maand.

In het geval van een langdurige bearish run, kan Bitcoin worden gedwongen om het tweede grote weerstandsniveau op $35.289 te verdedigen. Bitcoin heeft het psychologische niveau van $35k niet getest sinds februari.

Als de bulls echter de controle terugkrijgen, zou Bitcoin de komende uren het weerstandsniveau van $40k kunnen testen. Het tweede grote weerstandsniveau van $42.154 zou elke verdere opwaartse beweging op korte termijn moeten beperken.