Bitcoin gaat voorbij de 29.000 dollar en zet weer een nieuw record neer

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin gaat voorbij de 29.000 dollar en zet weer een nieuw record neer

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Bitcoin munten die in een oplopende volgorde voor een stijgende grafiek gestapeld zijn

Bitcoin (BTC) komt steeds dichter bij de psychologische grens van 30.000 dollar, nu de bulls haar prijs boven de 29.000 pusht en een nieuw record neerzet

De grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie heeft haar bullrun voortgezet en het laatste weerstandsniveau doorbroken door zichzelf tussen de 28.600 en 29.300 dollar te positioneren.

De algemene vooruitzichten van Bitcoin zijn buitengewoon optimistisch, aangezien de bulls BTC zonder een significante toename van het volume op de markt laten bewegen. Door een blik op de wekelijkse prestaties te nemen, wist BTC erin te slagen om een winst van 9,42% te boeken, terwijl ETH een 17,06% winst wist te halen. Aan de andere kant verloor XRP in dezelfde periode 26,55%.

Op het moment van schrijven verhandelt BTC voor 28.960 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 58,68% betekent.

BTC/USD

BTC plaatste gisteren een sterke dagelijkse kaars die haar prijs boven de 29.000 dollar bracht en daarmee op precies 29.300 dollar een nieuw record bereikte. Hoewel dit niveau slechts 700 dollar van de psychologische 30.000 dollargrens afligt, vragen velen om een grote retracement nadat de prijs het volgende niveau bereikt.

De verkoopmuren die momenteel zo op en rond de 30.000 dollar aanwezig zijn, zijn een andere indicator dat er een mogelijke retracement op komst is. Bitcoin zal daarom behoorlijk wat bulldruk nodig hebben om door deze winstgevende verkoopmuren heen te kunnen gaan en daarna nog verder te stijgen.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht van de dagelijkse grafiek laat zien dat de RSI indicator van BTC nog steeds zwaar overbought is, en momenteel op een waarde van 81.44 staat.

Analisten vragen na het bereiken van het 30.000 dollar prijsniveau om een retracement, aangezien de Bitcoin bullrun ongezond wordt omdat er na de prijspieken geen echte correcties plaatsvinden.

BTC/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het 1-uurs tijdsbestek van Bitcoin laat zien dat de cryptovaluta tijdens de meest recente push niet echt veel weerstand had. De prijs begon zijwaarts te handelen na twee keer 29.300 dollar te hebben bereikt, waardoor er een nauwe korte-termijns bandbreedte tussen de 28.600 en 29.300 dollar ontstond. Bitcoin heeft historisch gezien slechts heel kort in dergelijke situaties gehandeld, wat aangeeft dat de volgende stap alweer om de hoek ligt.

Door met alle mogelijkheden rekening te houden, zou het meest realistische scenario zijn dat BTC de 30.000 dollargrens haalt en vervolgens naar het niveau van minder dan 27.300 dollar terugkeert, waardoor er een gezonde correctie ontstaat voordat het wederom voorbij de 30.000 dollar probeert te komen. We zouden echter ook kunnen zien dat het de huidige zijwaartse handel doorbreekt door recht naar beneden te gaan, waarbij het bovengenoemde prijsniveau nog steeds van toepassing is.