Bitcoin halving nieuws: nog 14 dagen te gaan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin halving nieuws: nog 14 dagen te gaan

By Jack Pearson - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Met nog 14 dagen te gaan alvorens de Bitcoin halving op 12 mei plaatsvindt, hebben we besloten om naar een paar van de recente bullishe en bearishe prijsvoorspellingen te kijken, plus daarnaast wat nieuws over mining in China te melden

Bullish: Bitcoin’s stock-to-flow model voorspelt 288.000 dollar medio 2024

PlanB, de maker van het veel geciteerde stock-to-flow model voor Bitcoin prijsvoorspellingen, heeft onthuld dat hij in de nieuwste versie van het model anticipeert dat de Bitcoin tegen 2024 288.000 dollar zal bedragen.

Dit zal te danken zijn aan de gehalveerde mining beloning die miners na 12 mei zullen ontvangen, in combinatie met het reeds bestaande, circulerende aanbod van BTC.

Het model heeft de afgelopen tijd bewezen een nauwkeurige prijsindicator te zijn en was verantwoordelijk voor de onverwachte recente Bitcoin crash op 12 maart.

Dit is bullish 2020 Bitcoin nieuws voor de komende jaren, aangezien we na een groeiperiode van ongeveer 10 jaar voor de prijs van deze activa, de twintiger jaren van dit nieuwe millennium ingaan.

Bearish: een Bitcoin walvis zegt dat er na de halving een crash zal plaatsvinden

Eerdere Bitcoin halvings evenementen hebben een grote opleving in Bitcoin laten zien toen nieuwe kopers de markt betraden (dit kan aangetoond worden met de enorme piek dit jaar in de Google Trends resultaten met betrekking tot de halving), die vervolgens gevolgd wordt door een uitverkoop alvorens er nieuwe hoogtepunten bereikt zullen worden. Deze halving is, dankzij de impact van het coronavirus, echter onder andere omstandigheden, dus kan het zijn dat deze uitverkoop eerder plaatsvindt dan normaal.

De oudgediende Walvis JOE007 denkt echter niet dat dit het geval is. In een sarcastische tweet beweerde hij dat kopers zich op de dag van de halving beter zouden kunnen haasten om Bitcoin met ‘hun werklozenuitkering’ aan te schaffen, wat het gebrek aan besteedbaar inkomen benadrukt waarmee veel consumenten momenteel geconfronteerd worden.

Uit gegevens blijkt dat JOE007 zich momenteel in een zogenaamde ‘short position’ voor Bitcoin bevindt, wat suggereert dat hij een nieuwe uitverkoop verwacht alvorens de Bitcoin in prijs begint te stijgen. De vorige halving in 2016 zag uiteindelijk de huidige ‘ATH’ (All-Time High) in december 2017, bijna anderhalf jaar na het evenement.

Goedkopere elektriciteit voor miners

Wanneer de halving plaatsvindt, zal het beloningspercentage voor miners van 12,5 BTC per blok naar 6,25 BTC dalen, wat ongetwijfeld een impact zal hebben op de inkomsten van miners totdat de BTC meer groei en hogere prijzen laat ziet.

De Chinese stad Yaan heeft een nieuw waterkracht energieplan onthuld, wat geweldig nieuws is voor lokale Bitcoin miners. Bitcoin heeft vaak kritiek gekregen vanwege zijn wereldwijde mining activiteiten, die veel elektriciteit verbruiken en tevens zorgen hebben geuit op de impact op het milieu, plus de kosten van zoveel elektriciteitsgebruik.

Dankzij deze waterkracht energie zouden mining activiteiten kunnen profiteren van goedkopere en schonere elektriciteit, die zo de marges en winstgevendheid hiervan drastisch zouden kunnen vergroten. Dit is goed nieuws voor miners die, na de halving over twee weken, graag hun inkomensverlaging willen compenseren.