Bitcoin heeft geen toekomst als betalingsnetwerk, aldus CEO van FTX

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin heeft geen toekomst als betalingsnetwerk, aldus CEO van FTX

By Hassan Maishera - Kort bericht

Velen beschouwen Bitcoin als een betalingsnetwerk, maar Sam Bankman-Fried denkt van niet.

De CEO van FTX cryptocurrency exchange Sam Bankman-Fried heeft de Financial Times laten weten dat hij niet denkt dat Bitcoin een toekomst heeft als betalingsnetwerk.

Volgens de CEO van FTX maken de inefficiëntie en hoge milieukosten van Bitcoin het niet ideaal om als betalingsnetwerk te dienen:

“Het Bitcoin-netwerk is geen betalingsnetwerk en het is ook geen schaalnetwerk.”

Bankman-Fried wees erop dat het proof-of-work-systeem voor het valideren van blockchain-transacties, dat ten grondslag ligt aan Bitcoin, niet heeft wat nodig is om schaalbaarheid te bereiken.

Daarom kan het de miljoenen transacties die nodig zijn om van de crypto-token een effectief betaalmiddel te maken, niet aan. Hij voegde eraan toe:

“Dingen waarmee je miljoenen transacties per seconde doet, moeten extreem efficiënt en lichtgewicht zijn en de energiekosten verlagen. Proof-of-stake netwerken zijn dat wel.”

De opmerkingen van Bankman-Fried kwamen na een zeer moeilijke week voor de bredere markt voor cryptocurrency. Bitcoin zakte dit jaar voor het eerst onder het niveau van $30k en blijft onder die drempel handelen.

De Terra-crisis zorgde ervoor dat de cryptocurrency-markt binnen een paar dagen meer dan $300 miljard verloor.

De markt voor cryptocurrency moet nog beginnen aan een sterk herstel, aangezien de totale marktkapitalisatie onder de $1,3 biljoen blijft.

Bitcoin is de afgelopen maanden onder vuur komen te liggen vanwege zijn enorme energieverbruik. Sam Bankman-Fried is ook op zijn hoede voor het energieverbruik van Bitcoin en gelooft dat dit een van de dingen is die het netwerk tegenhouden:

“Het moet zo zijn dat we dit niet zo ver opschalen dat we uiteindelijk 100 keer zoveel uitgeven als nu aan energiekosten voor mining.”

Ondanks zijn kritiek zei Bankman-Fried dat Bitcoin nog steeds een plaats heeft op de markt voor cryptocurrency. Hij concludeerde:

“Ik denk niet dat dat betekent dat Bitcoin moet verdwijnen. Het token kan nog steeds een toekomst hebben als een actief, een handelsartikel en een waardeopslag die vergelijkbaar is met goud.”