Bitcoin heeft zicht op de 30.000 dollar terwijl het een nieuw record bereikt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin heeft zicht op de 30.000 dollar terwijl het een nieuw record bereikt

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een miniatuur mannetje staat op een stapel Bitcoins en Amerikaanse dollars

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een push naar boven gemaakt en heel kort een nieuwe recordhoogte bereikt. Deze stap brengt het een stapje dichter bij de psychologische grens van 30.000 dollar

Bitcoin heeft haar dalende consolidatiepatroon doorbroken toen het het 26.366 dollar Fib retracementniveau bereikte en het aan de andere zijde van het bereik stuwde, waardoor er heel kort een nieuw record ooit gecreëerd werd.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin voor 27.800 dollar verhandeld, wat een prijsstijging van bijna 50% betekent, aangezien het al snel haar jaarlijkse afsluiting nadert.

BTC/USD

Op de dagelijkse grafiek is te zien hoe Bitcoin groene kaarsen bleef plaatsen en dat het op schema ligt om in de nabije toekomst boven de 30.000 dollar uit te komen. Door het huidige directe weerstandsniveau te doorbreken, zou Bitcoin opnieuw haar ontdekkingsfase ingaan, wat betekent dat de enige weerstandsniveaus psychologische niveaus zouden zijn, zoals de 30.000 dollargrens of de Fib extensies, die 31.477, 32.640 en 32.979 dollar bedragen.

Als de bulls er echter niet in slagen BTC boven het huidige weerstandsniveau te pushen, dan kunnen we een sterkere terugval tot onder de 26.000 dollar verwachten, mogelijk iets boven de 23.000 dollar zone.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht laat zien dat de dagelijkse RSI indicator van BTC al enkele dagen in het overbought gebied hangt. Hoewel dit meestal betekent dat er een correctie nabij is, staat Bitcoin erom bekend om tijdens bullmarkten extreem lang in het overbought gebied te blijven.

Al kijkend naar het volume, bevindt Bitcoin zich nog steeds op een gemiddeld niveau in vergelijking met de afgelopen week. Dit volume is misschien niet goed genoeg om het naar de 30.000 dollargrens te pushen.

BTC/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als we voor een kortetermijnvisie het uurlijkse tijdsbestek bestuderen, dan kunnen we een beetje beter zien hoe BTC haar aflopende consolidatiefase stopte en van het ondersteuningsniveau vanaf 26.336 dollar terug stuitte. Hoewel de beweging naar boven sterk was, bleef het volume gelijk of nam het nauwelijks toe. Het huidige volume kan BTC mogelijk niet boven het weerstandsniveau pushen, wat betekent dat een sterke stijging hoogstwaarschijnlijk met een sterke volumetoename gepaard moet gaan.