Bitcoin in consolidatiestand omdat het de 24.000 dollargrens niet doorbreekt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin in consolidatiestand omdat het de 24.000 dollargrens niet doorbreekt

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
3D afbeelding van Bitcoin met een prijsgrafiek op de achtergrond

De bulishe Bitcoin (BTC) druk is gesmoord omdat de grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie de 24.000 dollargrens niet kon doorbreken

De grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie werd tijdens de prijs ontdekkingsfase verslagen terug gevonden omdat het het niveau van 24.000 dollar niet bereiken kon. Dit leidde tot een kortdurende consolidatiefase in de buurt van het 23.000 dollar niveau. De Bitcoin bull druk nam af toen de cryptovaluta de 23.000 dollar naderde, en het slaagde er slechts kort in om dit niveau te doorbreken voordat het zich terugtrok. De bulls strijden echter nog steeds om de 23.000 dollargrens door te breken, wat nu als een belangrijk weerstandsniveau beschouwd wordt dat op korte termijn de toekomst zal bepalen.

De algemene vooruitzichten van Bitcoin zijn behoorlijk optimistisch, maar veel analisten zeggen dat de beweging overbelast is en een terugval kan genereren. Als we naar de week tot week prestaties kijken, dan heeft BTC een winst van 20,34% geboekt (bijna het dubbele in vergelijking met de 9,68% winst van Ether). Aan de andere kant herstelde Ripple (XRP) zich ook aangezien het in dezelfde periode een winst van 15,81% noteerde.

Op het moment van schrijven verhandelt BTC op 23.000 dollar, een stijging van 34,42% binnen een maand.

BTC/USD

Als we naar de dagelijkse prijsgrafiek kijken, dan heeft Bitcoin een paar ongelooflijke volatiele dagen gekend, maar de coin is erin geslaagd om over het algemeen winsten te boeken. De vooruitzichten zijn de afgelopen 24 uur echter een beetje veranderd, want de cryptovaluta lijkt op dit moment zo rond de 23.500 dollar tegen een muur opgelopen te zijn. Hoewel de consolidatiefase niet op de dagelijkse prijsgrafiek te zien is, strijdt Bitcoin momenteel om boven de 23.000 dollar te blijven.

Op korte termijn hangt de toekomst van Bitcoin sterk af van de uitkomst van het gevecht om het 23.000 dollar keerpunt. Als de prijs boven dit keerpunt uitkomt, dan kan Bitcoin met vertrouwen het 24.000 dollar niveau benaderen. Als dat echter niet gebeurt, dan is een kleine terugval naar 22.050 of een grote terugval richting de 20.000 dollar ook heel goed mogelijk.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht laat zien dat de RSI indicator van Bitcoin zich momenteel in het overbought gebied bevindt en langzaam aan het afvlakken is. Dit is een goede indicator van de prijs die zijn piek op korte termijn bereikt. Om RSI een solide indicator te verstrekken van wat er kan gebeuren, moet het volume volgen.

Zoals hierboven vermeld, zal het huidige bullishe sentiment van Bitcoin op de proef gesteld worden door de mensen die beweren dat de grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie een sterke pullback nodig heeft om de prijsbeweging gezond te houden.

BTC/USD 1-uurs grafiek. Bron: TradingView

Als we naar een 1-uurs tijdsbestek kijken, dan kunnen we zien hoe Bitcoin tussen de 22.050 en 23.375 dollar consolideert. De ondersteuning van de cryptovaluta wordt tevens door het voortschrijdend gemiddelde van 1 uur en 21 periodes ondersteund. Iedere onderbreking van de bovengenoemde niveaus zou het begin van een grote stap naar die kant kunnen zijn.