Bitcoin kan naar $ 25k dalen nu bearish sentiment zwaarder wordt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin kan naar $ 25k dalen nu bearish sentiment zwaarder wordt

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 25 September 2022

De bredere markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen weken ondermaats gepresteerd.

De cryptomarkt bevindt zich de afgelopen dagen in een bearish trend. Sinds het begin van de week heeft de markt meer dan $400 miljard verloren.

Tot nu toe heeft de cryptomarkt meer dan 16% van zijn waarde verloren en de totale marktkapitalisatie staat nu boven de $1,1 biljoen. De markt voor cryptocurrency heeft meer dan 50% van zijn waarde verloren sinds het in november 2021 een record van $3 biljoen bereikte.

Bitcoin blijft de nummer één cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Met een marktkapitalisatie van meer dan $500 miljard heeft Bitcoin de afgelopen zes maanden meer dan 50% van zijn waarde verloren.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $28.415 per munt, een daling van meer dan 11% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin heeft meer dan 50% van zijn waarde verloren sinds het in november 2021 een recordhoogte van $69k bereikte.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De BTC/USD 4-uurgrafiek is bearish, aangezien Bitcoin de afgelopen weken ondermaats presteerde. De technische indicatoren laten zien dat Bitcoin momenteel in een bearish trend zit.

De MACD-lijn bevindt zich onder de neutrale zone, wat wijst op een bearish momentum. De 14-daagse relatieve sterkte-index van 26 laat zien dat Bitcoin momenteel oversold is.

Als het bearish momentum aanhoudt, kan Bitcoin voor het einde van de dag onder het eerste grote ondersteuningsniveau van $26.762 zakken. In het geval van een langere bearish periode, zal Bitcoin voor het eerst in bijna een jaar onder het niveau van $25k Bitcoin handelen.

Als de bulls echter weer controle over de markt krijgen, zou Bitcoin het weerstandsniveau van $30k binnenkort opnieuw kunnen testen. Het weerstandsniveau van $33k zou op korte termijn een verdere opwaartse beweging moeten beperken.