Bitcoin koers aarzelt in afwachting van de Fed. Nu kopen?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin koers aarzelt in afwachting van de Fed. Nu kopen?

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Bitcoin-prijs bewoog zijwaarts terwijl handelaren wachtten op de laatste Amerikaanse detailhandelsverkopen en de komende minuten door de Federal Reserve. Het handelt op $44.247, wat een paar punten onder het hoogste punt van deze week is, namelijk $44.788.

FOMC-minuten en detailhandelsverkopen in de VS

De BTC-prijs heeft zich de afgelopen dagen gestaag hersteld naarmate het marktsentiment is verbeterd. De munt is met ongeveer 35% gestegen ten opzichte van het laagste niveau in januari, wat betekent dat hij beter heeft gepresteerd dan andere activa zoals aandelen.

De opleving van Bitcoin viel samen met de sterke prestatie van de nauwlettend gevolgde Fear & Greed Index. De index handelt op het neutrale niveau van 51, wat aanzienlijk hoger is dan het dieptepunt van deze maand van minder dan 30. Dit betekent dat beleggers op het punt staan hebberig te worden.

De volgende belangrijke katalysator voor de Bitcoin-prijs zijn de komende cijfers van Amerikaanse detailhandelsverkopen die woensdag naar buiten komen. Over het algemeen verwachten analisten dat de cijfers laten zien dat de krantenkoppen en de kernwinkelverkopen het goed deden in januari, zelfs toen de inflatie naar het hoogste niveau in meer dan 40 jaar steeg.

Detailhandelsverkopen zijn een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie vanwege het grote aantal werknemers binnen deze sector. Het is ook een belangrijke maatstaf voor de consumentenbestedingen, het grootste deel van de Amerikaanse economie.

De BTC-prijs zal ook reageren op de cijfers van de Federal Reserve, die in de avond naar buiten komen. De notulen zullen een duidelijk beeld geven van wat de Fed-functionarissen zeiden tijdens de vergadering die een paar weken geleden werd gehouden.

Tijdens die bijeenkomst kwam de eerste verklaring dat Fed-functionarissen hebben aangegeven dat ze ten minste drie renteverhogingen zullen doorvoeren. Idealiter heeft Bitcoin de neiging om ondermaats te presteren in een periode van stijgingspercentages.

Bitcoin prijs voorspelling

De vieruurgrafiek laat zien dat de BTC-prijs zich de afgelopen weken in een sterke bullish trend bevindt. Het is boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gestegen en bevindt zich iets onder het 61,8% Fibonacci-retracementniveau.

Het is ook een paar punten onder de belangrijkste weerstand van $45.860, het hoogste niveau deze maand. Daarom is er een mogelijkheid dat de waarde de komende dagen zal blijven stijgen als bulls proberen boven het niveau van $45.000 uit te komen.