Bitcoin mining bedrijf Greenidge fuseert met Support.com

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin mining bedrijf Greenidge fuseert met Support.com

By Sam Grant - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Het bedrijf verwacht deze woensdag tevens via een NASDAQ notering naar de beurs te gaan

Volgens een document van de Securities and Exchange Commission gaat de Bitcoin miner Greenidge Generation Holdings vandaag een fusie met het technische ondersteuning bedrijf Support.com voltooien. Het hybride Bitcoin mining plus stroomopwekking bedrijf en het aan de NASDAQ genoteerde Support.com presenteerden afgelopen maart voor het eerst de fusiebesprekingen. De deal was naar verluidt een aandeel-voor-aandeel ruil die in het derde kwartaal uitgevoerd zal worden.

De firma’s verwachten de fusieovereenkomst nog vóór het sluiten van de markt af te ronden, waarna Support.com in principe een dochteronderneming van Greenidge zal worden. Na de voltooiing van deze fusie zullen de Greenidge Class A gewone aandelen op NASDAQ live gaan. Ze zullen dan vanaf woensdag 15 september onder de ‘GREE’ ticker verhandelen.

De twee firma’s bevestigden de ruilverhouding voor de omruiling van de individuele aandelen. Een gedeelte van het persbericht luidde: “Onder voorbehoud van de voorwaarden van de fusieovereenkomst […] wordt elk gewoon aandeel van Support.com, Inc. dat voorafgaand aan de fusie uitgegeven en uitstaand is per direct geannuleerd plus vernietigd en automatisch in het recht omgezet om hiervoor 0,115 aan gewone aandelen van Greenidge Klasse A te ontvangen, plus contanten in plaats van eventuele fractionele aandelen van gewone aandelen van Greenidge Klasse A als gevolg van een dergelijke berekening”.

Het bedrijf voor oplossingen voor klanten en technische ondersteuning zal, al volgens de eerste SEC documenten, als onderdeel van de deal 33 miljoen dollar aan contanten aan Greenidge geven.

“Support.com, Inc. zal Greenidge naar verwachting van naar schatting 33 miljoen dollar aan extra contanten voorzien. De gecombineerde bedrijven hebben op dit moment vóór de fusie pro forma meer dan 70 miljoen dollar aan netto contanten.”

De Greenidge topman Jeff Kirt beschreef de stap zowel gunstig als cruciaal voor het bedrijf.

“Deze fusie is een belangrijke volgende stap voor Greenidge omdat we zo op ons bestaande, geïntegreerde en bewezen platform voor Bitcoin mining voortbouwen plus het genereren van betaalbare koolstofarme energie.”

Kirt blijft aan het roer en zal na de fusie het algemene hoofd van het samengevoegde bedrijf zijn. Lance Rosenzweig, de president van Support.com, blijft de Chief Executive van de dochteronderneming.

Greenidge is schijnbaar vastbesloten om zijn doelstelling van 100% CO2 neutrale Bitcoin te bereiken. Het bedrijf beloofde in mei CO2 compensaties aan te schaffen om zo vanaf de tweede helft van het jaar klimaatneutraal te kunnen worden. Het mining bedrijf publiceerde alsmede een kennisgeving waarin het beloofde om een deel van zijn winst opnieuw naar missies voor hernieuwbare energie toe te wijzen en te kanaliseren.