Bitcoin Prijs Voorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin Prijs Voorspelling voor juni 2021

By Basil Kimathi - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Nu het eindelijk zomer is, kan de Bitcoin markt eindelijk weer een beetje gaan opwarmen?

Sinds het bereiken van een recordhoogte van meer dan 64.500 dollar halverwege april, heeft de eerste succesvolle cryptomunt de afgelopen weken te maken gehad met zware neerwaartse druk, waarbij grote hoeveelheden FUD (angst, onzekerheid en twijfel) de prijs van Bitcoin met bijna 50% omlaag drukte.

Veel experts geloven echter dat het tij aan het keren is. In dit artikel bekijken we de huidige prijssituatie, enkele factoren die de prijs van Bitcoin binnenkort kunnen beïnvloeden, en gaan we in op voorspellingen van experts om lezers een zo goed mogelijke prijsvoorspelling van Bitcoin voor juni 2021 te geven.

Wat is de huidige prijs van Bitcoin?

Jaargrafiek Bitcoin. Bron: CoinMarketCap 

De koers van Bitcoin ligt momenteel rond de 35.000 dollar. Dat is bijna de helft van de all-time high prijs van  64,500 dollar die halverwege april van dit jaar werd bereikt. Toch is de prijs nog steeds bijna 270% hoger dan wat het iets meer dan een jaar geleden was. De bull-run op de cryptomarkt heeft tot meer institutionele interesse en hernieuwde interesse van particulieren geleid. Voor de eerste keer ging de marktkapitalisatie van Bitcoin door de grens van 1 biljoen dollar heen en het werd daarmee één van de snelste activa ooit die dat doel te bereikte. Het was zelfs sneller dan Google, Amazon, Apple en Microsoft.

De prijs kreeg een knauw toen Tesla, dat met het kopen van 1,5 miljard dollar aan Bitcoin deels verantwoordelijk was voor de koersstijgingen van 2021, besloot terug te komen op de beslissing om toe te staan dat voertuigen met BTC kunnen worden gekocht. Dat deden ze vanwege het grote gebruik van fossiele brandstoffen bij het mining proces van Bitcoin. Dit viel samen met China’s hardhandig optreden tegen crypto, waardoor de prijs van de digitale activa al snel zakte naar rond de 40.000 dollar.  In de afgelopen twee weken schommelde de prijs tussen 32.000 en 40.000 dollar en BTC bleek niet in staat uit die range te breken. Toch ligt er nu een positieve ommekeer in het verschiet dankzij enkele positieve fundamentele veranderingen. Hieronder kijken we naar een aantal van de redenen waarom de BTC prijs straks waarschijnlijk boven die range uit zal komen.

Welke gebeurtenissen kunnen de prijs van Bitcoin in juni beïnvloeden?

In dit gedeelte gaan we in op de factoren die de prijs van Bitcoin in juni waarschijnlijk zullen beïnvloeden.

Waar je vandaag Bitcoin kan kopen

De hervatting van de bull markt

De bull-run van de cryptomarkt lijkt een kleine pauze genomen te hebben; dat dit zou gebeuren werd echter wel verwacht. Je kunt wel zeggen dat de markt sinds het laatste kwartaal van vorig jaar zeven maanden lang een ongelooflijke stijging gezien heeft. De huidige hapering is waarschijnlijk niets om je zorgen over te maken, en veel experts geloven dat er meer in het verschiet ligt en dat de prijs van BTC tegen het einde van het jaar zelfs kan oplopen tot 100.000 dollar.

De stock-to-flow (S2F) modellen van de analisten van plan B blijven ondanks de recente correctie intact, en deze voorspellen interessante hoogtepunten. Het standaard S2F model voorspelt een top van 100.000 dollar, terwijl er volgens de aangepaste S2FX versie zelfs een onvoorstelbare prijs van 288.000 dollar mogelijk is. Een hervatting van de bull-run zou de prijs van BTC terug naar vertrouwd terrein moeten duwen.

Aanhoudende institutionele belangstelling

Nadat onder andere Tesla in Bitcoin stapte, kregen veel meer institutionele beleggers vertrouwen in cryptovaluta. Zij willen de winsten die digitale activa zoals Bitcoin beloven, niet missen. Een bedrijf dat zich intensief bezighoudt met Bitcoin is MicroStrategy, Inc. Het bedrijf bezit meer dan 97.000 BTC en heeft net 400 miljoen dollar geleend om meer BTC te verwerven voor wat zij zien als een spotprijs.

Volgens de analisten van Goldman Sachs is FOMO een belangrijk fenomeen geweest voor institutionele beleggers die aan de zijlijn toekeken, terwijl de meer risico nemende beleggers vol profiteerden van de cryptomarkt. Daarom zou aanhoudende interesse van dergelijke investeerders de prijs van BTC omhoog moeten duwen. Industry insiders zeggen dat er ook interesse is van centrale banken, wat een enorme positieve invloed op de digitale activa kan hebben.

Landen nemen de stap naar Bitcoin

Deze week heeft het Midden-Amerikaanse land El Salvador een wet aangenomen die Bitcoin een wettig betaalmiddel maakt. Ondanks dat het land nog geen grote hoeveelheden BTC koopt voor hun eigen reserve, is deze ontwikkeling een enorme stap in de vooruitgang van Bitcoin naar de status van echt wereldwijd geld. Volgens Vijay Boyapati‘s essay over monetaire theorie zou dit een belangrijke stap kunnen zijn in de transitie van Bitcoin van een opslag van waarde naar een echt ruilmiddel, waardoor Bitcoin als betaalmiddel weer een stapje dichterbij komt.

Andere Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Brazilië, Mexico en Paraguay, en ook het Polynesische land Tonga, hebben interesse getoond om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken of grote hoeveelheden van het activum te kopen voor reserves van staatsinvesteringsfondsen. Dit is zeer positief nieuws voor Bitcoin, en kan precies blijken te zijn wat Bitcoin nodig heeft om de opwaartse trend weer op te pakken.

Bitcoin prijsvoorspelling

Er zijn meerdere potentiële koersdoelen voor juni, afhankelijk van het type analyse dat gebruikt wordt, maar alle voorspellingen wijzen erop dat de lichte neerwaartse trend van de afgelopen weken ten einde komt.

Twitteranalist @DatCryptoBoi, wiens handelssysteem winsten van meer dan 900% oplevert, gelooft op basis van analyse van eerdere prijsdalingen dat de Bitcoin correctie voorbij is. Nu BTC een scherp herstel doormaakt, voorspelt hij dat Bitcoin de stijgende lijn weer op zal pakken. In juni kan dat volgens hem tot een koers in de buurt van de 42.000 tot 45.000 dollar komen. Dit zou een stijging van ongeveer 20% betekenen ten opzichte van de huidige prijsrange.

Bitcoin 4 uurs grafiek. Bron: TradingView

De Bitcoin koers laat ook een afrondingsbodem patroon op de prijsgrafiek zien. Dit patroon ontstaat wanneer de neerwaartse beweging het momentum verliest, en een sterke opwaartse springplank de prijs van het activum herstelt. De prijs van Bitcoin is ook weer op de lange termijn trendlijn terecht gekomen, en als de prijs de komende dagen boven de 36.000 dollar kan blijven, is de weg naar een volledig herstel aantoonbaar in gang gezet. Als deze trend doorzet, dan is de weerstandszone van 52.000 dollar een natuurlijk koersdoel voor het einde van de maand.

Kortom, de meeste tekenen wijzen op een opwaartse trend in juni voor Bitcoin. Het technische plaatje biedt koersdoelen variërend van 42/45.000 dollar tot 52.000 dollar of zelfs hoger. Er moet echter worden opgemerkt dat prijsdoelen en modellen het raam uitgaan als Bitcoin grote fundamentele verschuivingen doormaakt.

Net zoals Elon Musk’s FUD de grote correctie van mei inluidde en het marktsentiment negatief maakte, heeft de aankondiging van El Salvador Bitcoin geholpen om een belangrijk steunniveau terug te winnen, en herstelt het mogelijk de opwaartse lijn in de markt. Met fundamentele ontwikkelingen is een dagelijkse winst van 5.000 tot 10.000 dollar nooit uitgesloten.

Let op, de hierboven verstrekte gegevens zijn enkel en alleen de persoonlijke mening van de schrijver op basis van relevante marktgegevens. Geen van deze gegevens is bedoeld als direct beleggingsadvies.