Bitcoin prijs vormt double-top-patroon voorafgaand aan NFP-gegevens VS

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin prijs vormt double-top-patroon voorafgaand aan NFP-gegevens VS

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De opmerkelijke comeback van de Bitcoin-prijs is geëindigd. De munt is in de afgelopen drie opeenvolgende dagen gedaald en wordt verhandeld op $41.384, wat ongeveer 8% onder het hoogste niveau deze week is.

Gegevens Fed en NFP

De prijsdaling van BTC begon op woensdag toen de voorzitter van de Federal Reserve zijn getuigenis in het Congres begon. Daarin herhaalde hij dat de bank waarschijnlijk deze maand zal beginnen met het verhogen van de rentetarieven. Hij liet doorschemeren dat de renteverhoging wel 50 basispunten zou kunnen bedragen.

Hij rechtvaardigde zijn stelling door te zeggen dat de renteverhoging nodig zal zijn vanwege de stijgende consumentenprijzen. Uit gegevens die door de VS zijn gepubliceerd, blijkt dat de inflatie is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan 40 jaar. En de situatie zal verslechteren als je bedenkt dat de olie,- en gasprijzen de afgelopen maanden zijn gestegen.

Historisch gezien hebben Bitcoin prijzen de neiging om ondermaats te presteren in een periode van hoge rentetarieven, omdat beleggers zoeken naar veilige havens.

De volgende belangrijke katalysator voor de Bitcoin-prijs zijn de komende Amerikaanse banencijfers die voor vrijdag zijn gepland. Analisten verwachten dat deze cijfers zullen aantonen dat de economie in februari duizenden banen bleef toevoegen, omdat er in de meeste staten een einde kwam aan de Covid-beperkingen.

Door Reuters ondervraagde analisten verwachten inderdaad dat de gegevens zullen aantonen dat de er in februari meer dan 400.000 banen zijn bijgekomen, na een stijging van 467.000 banen in de maand ervoor. Daarnaast zal het werkloosheidspercentage naar verwachting weer onder de 4% zijn gezakt.

De prijsactie van BTC weerspiegelde ook die van Amerikaanse aandelen. Donderdag daalden de Dow Jones-, Nasdaq 100,- en S&P 500-indices scherp, omdat beleggers zich tijdens de huidige sancties zorgen bleven maken over de toestand van de Russische economie. Veel westerse bedrijven hebben aangekondigd het land te zullen verlaten terwijl de Russische roebel is ingestort.

Bitcoin prijsvoorspelling

Een nadere blik op de daily chart laat zien dat de BTC-prijs een double-top patroon heeft gevormd rond de $45.290. Dit patroon is meestal een bearish teken, wat verklaart waarom het de afgelopen drie dagen in een neerwaartse trend zat.

De prijs ligt ook iets boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen en ligt iets onder de eerste ondersteuning van de Andrews pitchfork-tool. Het is ook onder het 61,8% fibonacci-retracementniveau bewogen.

Daarom ligt de minste weerstand voor de Bitcoin prijs lager, met als volgende belangrijke niveau $40.000.