Bitcoin prijsanalyse: BTC is dichtbij kritieke 45.000 dollar ondersteuning

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin prijsanalyse: BTC is dichtbij kritieke 45.000 dollar ondersteuning

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Maar een nieuwe uitverkoop in de buurt van de weerstandslijn van een dalend prijskanaal kan ervoor zorgen dat Bitcoin met een mogelijke afglijder richting het dieptepunt van vorige week wordt geconfronteerd of zelfs een herbeproeving van de 42.000 dollar zone

De Bitcoin prijs lijkt zich boven de 45.000 dollar te herstellen, nadat het wederom een mislukte poging ondernam om de opwaartse barrière in de buurt van de 46.000 dollar te doorbreken.

De waarde van Bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar is op het moment van schrijven zo ongeveer 45.212 dollar, waarbij de laatste paar sessies van 4 uur aangeven dat het verzilveren van de winst in de buurt van de 45.500 dollar bevoorradingszone ligt.

Het ontbreken van een optimistische overtuiging volgt op de bearishe flip van afgelopen maandag die BTC/USD naar een dieptepunt in de buurt van de 43.465 dollar pushte. De bulls lijken desondanks tijdens de vroege deals op deze dinsdagochtend van de tegenslag te herstellen; wat op zich een optimistische visie is die samenhangt met de vraag of de bulls het prijsniveau van 45.000 dollar nu eindelijk in een robuuste vraagzone kunnen veranderen.

Wat volgt er nu voor de BTC prijs?

Bitcoin’s koers fluctueert op de 4-uurs prijsgrafiek binnen een afdalend prijskanaal om zo te suggereren dat een aanhoudende neerwaartse prijsactie voor de hand ligt.

Als er echter een succesvolle uitbraak boven de weerstandslijn van het prijskanaal plaats mocht vinden, dan bestaat er voor de bulls vanuit een technisch oogpunt een nieuwe kans op koerswinsten. Een dergelijke prijsbeweging zou dan namelijk het opwaartse momentum kunnen stimuleren om zo de overheadweerstand van het Bitcoin prijsdoel in de buurt van het 200 voortschrijdend gemiddelde zo rond de 47.600 dollar in het vizier te brengen.

BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Aan de andere kant kan een uitverkoop betekenen dat de ondersteuningslijn van het prijskanaal opnieuw beproefd moet worden.

De 4-uurs RSI, die zich onder het evenwichtspunt verblijft, suggereert dat de verkopers de overhand behouden. De hellende curve van de 50 voortschrijdend gemiddelde lijn versterkt eveneens het bearishe prijsbeeld voor BTC/USD.

De negatieve prognose voor BTC/USD wordt met name door de death cross formatie op de 4-uurs prijsgrafiek veroorzaakt, die aan de 50 en 200 voortschrijdende gemiddelden verbonden is. Als dit mogelijke neerwaartse scenario die op de grafiek weergegeven wordt werkelijkheid wordt, dan zou de prijs van Bitcoin op korte termijn wederom een nieuwe neerwaartse druk kunnen zien.

In dit geval zou de prijs van Bitcoin, als de bears erin slagen om voorbij de grijs gemarkeerde vraagzone te komen, tot het dieptepunt van 7 september zo rond de 42.830 dollar kunnen zakken.