Bitcoin prijsanalyse: BTC worstelt nog steeds om de 60.000 dollar te bereiken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin prijsanalyse: BTC worstelt nog steeds om de 60.000 dollar te bereiken

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De leidende cryptovaluta heeft de afgelopen dagen moeite gehad om het 60.000 dollar niveau te bereiken, waarbij de bulls er niet in slaagden van de algehele marktrally te profiteren voordat de bears weer arriveerden

De prijs van Bitcoin zet haar strijd voort nadat deze eerder op de dag onder de 58.000 dollargrens was uitgekomen. De bears lijken de markt te beheersen en zouden de BTC/USD prijs de komende uren nog verder kunnen verlagen. Het handelspaar heeft de afgelopen 24 uur een zware verkoopdruk ervaren, met een prijsdaling van 5% na gisteren een dagelijkse piekprijs van 59.000 dollar te hebben bereikt.

De bulls moeten van de altcoins rally profiteren als ze de prijs van Bitcoin voor het eerst in vijf dagen weer boven de 60.000 dollar willen pushen. XRP blijft, met een stijging van 17% in de afgelopen 24 uur, de best presterende activa onder de toonaangevende cryptovaluta’s. Het XRP/USD handelspaar bereikte voor het eerst in drie jaar de 1 dollargrens.

Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK) zijn enkele van de andere toppresteerders op de handelsmarkt.

Bitcoin prijsvooruitzicht

Bitcoin bevindt zich in een bearishe trend, iets wat op de 4-uurs prijsgrafiek af te lezen is. De 4-uurs prijsgrafiek van BTC/USD laat zien dat de leidende cryptovaluta moeite heeft om meer vaart te krijgen en kan de komende uren zelfs nog meer aan waarde verliezen als de bulls niet de leiding over kunnen nemen.

Als de huidige trend zich voortzet, dan zou het BTC/USD handelspaar naar het 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde niveau (56.779,06 dollar) kunnen zakken. Bitcoin heeft echter een sterke ondersteuning rond het 56.000 dollar niveau opgebouwd en de bears hebben de afgelopen dagen moeite gehad om de prijs onder dit niveau te laten zakken. Als de prijs echter onder de volgende psychologische ondersteuning van 56.979 dollar zou uitkomen, dan zouden de bears deze nog verder tot onder de 55.000 dollar kunnen meesleuren.

BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Als de trend zich echter omkeert, dan zou Bitcoin de volgende prijsbarrière van 58.339,49 dollar  kunnen doorbreken, waardoor het opnieuw de weerstand van 60,000 dollar kan beproeven. De MACD toont dat BTC duidelijk in een bearishe situatie zit, maar niet al te diep onder de marge. De RSI voor Bitcoin (41.52) geeft aan dat de markt neutraal is, waardoor zowel de bulls als de bears de touwtjes in handen kunnen nemen.